Концерт до 75-річчя Героя України Євгена Станковича

Концерт до 75-річчя Героя України Євгена Станковича

Всі анонси від: Вінницька обласна філармонія

Увага!!! Концерт перенесено з 13 на 20 грудня!

20-го грудня в рамках проекту «Вечори з “Аркатою”» Вінницька обласна філармонія презентує концерт до 75-річчя Героя України, голови Національної спілки композиторів України, педагога, громадського діяча Євгена Станковича.

Постать Євгена Федоровича Станковича є однією із центральних у сучасному музичному житті України. З перших композицій Станкович проголосив себе композитором драматичного спрямування. Його емоційно-заряджені твори відображають виклик і проголошують оптимізм. Композитор використовує музику як засіб для вираження власних філософських та драматичних думок. Кожен новий твір Майстра стає справжньою подією в культурному житті нашої держави.

Його творчий доробок представлений усіма музичними жанрами. Плідно працюючи з 1966 року, він написав 6 симфоній, 9 камерних симфоній, опери “Коли цвіте папороть” і Rustici, 6 балетів, велику кількість ораторіальних, камерно-вокальних та інструментальних робіт, а також музику для 6 спектаклів та більш ніж 100 фільмів.

Твори композитора звучать у концертних залах Канади, США, Німеччини, Франції, Іспанії, Англії, Швейцарії, Югославії, Китаю, Філіпін та країнах постсоціалістичного об’єднання. В 1992 році Євген Станкович очолював журі першого Міжнародного фестивалю сучасної музики у м. Вінніпег (Канада). У 1996 році, на запрошення уряду Швейцарії, був композитором в резиденції кантона Берн (Швейцарія). Його Третя камерна симфонія увійшла в десятку найкращих творів світу організації ЮНЕСКО за 1985 рік. Він переможець низки вітчизняних та міжнародних мистецьких оглядів, конкурсів, фестивалів.

Євген Станкович – глибоко національний композитор світового рівня: український – бо національна константа (чи то фольклор, чи то вітчизняна професійна традиція) є найважливішим джерелом його наснаги; світовий – бо творчі досягнення майстра вийшли за межі українського виміру і стали загальнолюдським надбанням. 

У Вінниці творчість видатного українського композитора представить колектив, що є флагманом класичного музичного мистецтва на Вінниччині, академічний камерний оркестр “Арката”. В програмі вечора камерні симфонії №7 та №3, а також Opera rustici («Сільське весілля») на вірші Бориса Олійника.
Солістами концерту будуть Олена Шевченко (скрипка), Альона Ткачук (флейта), Наталя Лановенко (сопрано), Йосип Машталяр (баритон).

Тож чекаємо на вас 20-го грудня о 18:30 в залі філармонії
Довідки за телефонами: (0432)66-13-50, (0432)66-06-91, (093)027-75-70 
Вартість квитків: 90 грн

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення