Лекція-дегустація всесвітньо відомого сорту вина Гренаш

Лекція-дегустація всесвітньо відомого сорту вина Гренаш

25 червня о 19.00 мережа магазинів Wine Time запрошує поринути у атмосферу розкішного смаку вина Гренаш!

Адреса: м. Вінниця, вул. Пирогова, 39
Початок: 19:00
Ціна: 135 грн
Ведучий(-а): Богдан Ізосимов

І у Франції, і в Іспанії цей сорт - в числі найбільш поширених, але, що ми знаємо про нього? Скажемо відверто - не так вже й багато. Відомі, щонайменше, два його рівноцінних «імені», у Франції - Гренаш (Гренаш), в Іспанії - Гарнача (Гарнача). Ну і пристрасні італомани, ймовірно, назвуть також Каннонау (Каннонау).

Походження сорту досі залишається загадкою. На Сардинії вірять, що все почалося з їхнього острова, за іншою версією Гарнача з'явився в Каталонії, звідки поступово був поширений по всій Іспанії, а згодом - і по сонячним регіонах сусідніх країн. Сорт дивно теплолюбний, спека і посухи для нього не проблема, з урожайністю теж все в порядку - навіть занадто, якщо не контролювати. Тому винороб, який працює з Гарнача, повинен бути досить уважним і спритним, балансуючи на межі розумної підрізування. Хоча часом енологи в цьому сенсі навіть дуже жорсткі - підрізування на максимумі, щоб змусити Гренаш розкритися на повну силу. Це особливо стосується французьких виноробів в Шатонеф-дю-Пап, а також іспанських - з Приората.

Всього в світі посадки Гренаш / Гарнача досягають більше 200 тисяч гектарів, що, наприклад, більше, ніж у Піно Нуар, хоча серед ВИНОЛЮБ той же Піно куди більш відомий і впізнаваний, ніж Гренаш / Гарнача. 
Словом, цього разу у нас в гостях свого роду «сірий кардинал» Південної Європи, який, будьте впевнені - неодмінно порадує і здивує!

Дегустаційна карта: 

  • Vinedos y Bodegas Pablo Menguante Garnacha Blanc
  • Bernard Magrez Oustric Rose
  • Covinca Terrai OVG13
  • Domaine Jaume Altitude 420 Rouge
  • ​Mesa Moro
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення