Презентація книги Віри Агеєвої «Дороги й середохрестя»

Презентація книги Віри Агеєвої «Дороги й середохрестя»

Всі анонси від: Книгарня "Є"

Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію книжки Віри Агеєвої «Дороги й середохрестя», яка відбудеться 11 жовтня за участю авторки.
Початок – о 17.00.
Модератор – Олександр Вешелені.

Книжка Віри Агеєвої «Дороги й середохрестя», яка вийшла у «Видавництві Старого Лева», – це неймовірно цінне зібрання літературознавчих текстів, у яких є і цікавий погляд в глибину, і аналітичне розбирання кісточок, і формування нового бачення відомих нам героїв і постатей.

Про письменників і їх сприйняття нами, про ключі розуміння, текст і контекст, про літературних батьків і дітей, про тих, хто руйнував і будував, говоритиме літературознавець, літературний критик, професорка Києво-Могилянської академії Віра Агеєва.

Книжка «Дороги й середохрестя» Віри Агеєвої – спроба розглянути найцікавіші тенденції й повороти, зміни і зміщення, розломи і зсуви у складному й контроверсійному українському літературному розвитку ХХ-ХХІ століть.
Велику увагу відведено автобіографічному дискурсу.

Мозаїка стилів, шукань, художніх прямувань, творчих біографій розгортається у зверненні до текстів Олександра Довженка, Миколи Бажана, Майка Йогансена, Юрія Косача, Оксани Забужко, Сергія Жадана. Попри те, що саме міжґенераційні конфлікти й рухають мистецький розвиток, бунтівливі діти все ж багато чим завдячують своїм «літературним батькам». Бо від традиції конче треба втікати, але ніколи не можна втекти. 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення