Презентація книжок Олексія Чупи

Презентація книжок Олексія Чупи

У книгарні «Є» за підтримки видавництва «Клуб Сімейного Дозвілля» та «Discursus» відбудеться презентація книжок Олексія Чупи «Бомжі Донбасу» та «Казки мого бомбосховища». 
Олексій Чупа – нетиповий житель Донбасу. 28-річний машиніст і житель спального району Макіївки, вечорами пише книги, музику, бере участь у поетичних слемах і культурних заходах. Донецькі інтелектуали пишаються Чупою і говорять про нього «наш Жадан». Він пише українською мовою для покоління, яке не жило в жодній іншій країні, крім України. Для покоління, яке є якимось «сполучною ланкою» Донбасу з сучасною Україною. За останні півроку в Олексія Чупи вийшло дві книги – «10 слів про вітчизну» і «Бомжі Донбасу». Книги Чупи – це спроби осмислити історію та простір Донбасу. 

Нову книжку «Казки мого бомбосховища» Олексій Чупа писав улітку 2014 року в Макіївці. А через кілька днів, після того, як була поставлена крапка, почалася війна. Перший артобстріл автор та його герої зустріли разом – у бомбосховищі. Але навряд чи ще колись вони зможуть побачитись.
Цей твір – реквієм за рідним містом, у якому автор прожив усе життя і був щасливий.
Типовий під’їзд звичайного будинку у спальному районі. Чотири поверхи. Дванадцять квартир. Хто мешкає за їхніми дверима? Філософи й алкоголіки, науковці й авантюристи, джентльмени невдачі та леді блакитних кровей, розгублені розбишаки та закохані панянки – загалом, звичайнісінькі та водночас унікальні люди, – такі, як і усюди. Дванадцять історій – кумедних і сумних, щасливих і болісних, божевільних і буденних, – немов фрагменти мозаїки, складаються в один день звичайного життя.
Вхід вільний!

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення