Презентації книг Максима Бутченка про війну на Донбасі

Презентації книг Максима Бутченка про війну на Донбасі

Український письменник і журналіст Максим Бутченко, автор двох книг «Художник війни» і «Три години без війни» 29 вересня у Вінниці проведе дві зустрічі-дискусії з читачами.

Зустріч-обговорення відбудеться у Донецькому національному університеті  о 11:15.
А ввечері, в 18.00 в креативному просторі «Артинов» відбудеться презентація книг для всіх бажаючих.

Під час зустрічей автор представить свої книги, поділиться подальшими творчими планами і відповість на всі запитання гостей.
Сам автор – Максим Бутченко – родом з Луганська. Більше 10 років він пропарцював у шахті, і згодом вирішив кардинально змінити своє життя – отримав освіту журналіста та переїхав до Києва. Зараз Максим Бутченко працює в одному з кращих видань країни – журналі «Новий час» і паралельно займається творчою діяльністю – пише книги на теми, які є важливими для кожного з нас – на теми війни і долі людей в цій війні.
 

Перша книга автора, яку презентуватимуть для вінничан -  «Художник війни». Ця книга розповідає про історії сучасної України, показаної через призму доль маленьких людей, що беруть участь у військовому протистоянні на Донбасі. У центрі роману реальна історія двох братів: Антона – художника невдахи, який змушений заробляти гроші в шахті. В його серці - нереалізований талант, а навколо – злидні і важкий побут. І коли приходить війна, головний герой знаходить себе в «таборі». Другий брат, Сергій, – повна протилежність Антона, він матеріально забезпечений, живе за кордоном і підтримує офіційну українську владу. Чи зможуть вони зрозуміти один одного в світі, де стикаються ненависть і любов, справедливість і жорстокість, життя і смерть?

 Друга книга «Три години без війни» – це історія сучасної України, показана через призму доль трьох людей, які пройшли через військове протистояння на Донбасі і волею випадку опинилися в одній камері Лук'янівського СІЗО. Головний герой – російський офіцер Ілля Кизименко, який воював в українському добровільному батальйоні, – потрапить в камеру з шахтарем Льохою, який після загибелі сім'ї набрав «ополчення», і старим Петром Микитовичем, котрі мріяли побачити море, але опинилися в одному з «підвалів» «Новоросії». Три людини – три позиції. Особливо обстановка загострилася, коли з'ясувалося, що Ілля винен у смерті дружини і сина Льохи. Протягом трьох годин крок за кроком, слово за слово вони знову пропустили війну через себе, в будь-яку хвилину готові вбити один одного. Чи зуміють вони примиритися, повернутися до колись втраченого ними життя, повернутися до себе самих, щоб стати людьми, а не машинами для вбивства?

На презентації гості зможуть придбати обидві книги, отримати автограф автора і взяти участь в дискусії, а також почути уривки з нової книги Максима Бутченко, якої ще немає у продажу.
Вхід на захід за тарифами креативного простору (вул. Архітектора Артинова, 12) 29 вересня о 18:00.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення