Виставка авторської ляльки Наталі Покуци "Подруги"

Виставка авторської ляльки Наталі Покуци "Подруги"

Всі анонси від: Вінницький обласний краєзнавчий музей

10 березня 2016 р. в малій залі Вінницького обласного краєзнавчого музею відкрилася виставка авторської ляльки Наталі Покуци (м. Вінниця) «Подруги», на якій представлені понад 60 ляльок, виконаних у різноманітних темах і техніках. Взявши за основу традиційну для української культури ляльку-мотанку, майстриня вкладає у неї сучасний зміст і власне бачення. Виставку супроводжують авторські тексти-оповідання майже про кожен персонаж – власне, про своїх подруг.

На виставці представлено кілька тематичних напрямків. Девіз всєї творчої колекції «Україна єдина», де ляльки у народних костюмах представляють різні регіони нашої держави.
Українську міфологію символізують ляльки – духи природи. Українське жіноцтво втілено у різноманітних образах – дівчини, матері, господарки, бабусі, яскравим додатком якої є тема кохання і весілля. Майстриня у ляльках втілює і героїнь сучасного життя, і власні фантазії. Зворушливим є своєрідний «живий куточок», де можна побачити забавні образи звірів від «Різдвяної кози» до нарядної «Мавпочки».
 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення