Виставка художника Михайла Мігріна "Думки гуртом і в роздріб"

Виставка художника Михайла Мігріна "Думки гуртом і в роздріб"

Всі анонси від: Вінницький обласний краєзнавчий музей

75-ліття з дня народження вінницького художника Михайла Мігріна 14 липня 2016 року о 16 год. у великій виставковій залі Вінницького обласного краєзнавчого музею відкривається виставка малярства майстра "Думки гуртом і в роздріб", на якій представлено 80 картин, виконаних протягом 2000-х років, які поєднані філософською тематикою, що для автора є сенсом художньої творчості. Твори, представлені в експозиції, художник передає в дар Вінницькому обласному краєзнавчому музею і музейному фонду Вінницької області.

Михайло Михайлович Мігрін народився 15 квітня 1941 р. у м. Вінниці. У 1974 р. закінчив Московське вище художньо-промислове училище (Строганівське), відділення монументально-декоративного живопису, педагог В. Ф. Бордіченко. Майстер працює у станковому живописі у жанрах живописної метафори та історико-символічному, а також у галузі станкової скульптури. Художник є учасником обласних, республіканських та всесоюзних виставок з 1988 р., з 1992 р. є членом Національної спілки художників України.

Його персональні виставки відбулися у м. Дніпропетровськ (1976, 1988), м. Дніпродзержинськ (1989, 2013), м. Київ (1990), м. Вінниці у Вінницькому обласному художньому і Вінницькому обласному краєзнавчому музеї. Він також є учасником історико-мистецьких проектів "Січові стрільці", "Шляхами соборності України від Козаччини до Помаранчевої революції", які були здійснені спільно з Вінницьким обласним краєзнавчим музеєм. З містом Кам’янське (колишній Дніпродзержинськ) у художника пов’язані теплі спогади, тут він мешкав певний час і до сих пір має у культурному середовищі цього регіону значний авторитет – до музею історії міста художник три роки тому передав колекцію своїх творів.

Михайло Мігрін є неповторною творчою особистістю, себе він називає «ілюстратором власних думок». Дійсно, твори наративні, наповнені складною оповідністю, здійснені модерними способами малярської манери, яка може бути символічною – знаковою чи фігуративною, наближеною до декоративності або до плакатності, локальною в кольорі або наповненою вальорними обертонами.

На виставці можна простежити кілька змістових та стилістичних напрямів, які укладаються у відповідні цикли, проте завжди майстер звертається до вічних загальнолюдських тем – кохання та страждання, радощів буття та смерті. Твори мають вагому мистецьку цінність і згодом займуть відповідне місце в експозиційних залах музеїв Вінниччини.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення