Виставка творів релігійної тематики «Під янгольським крилом»

Виставка творів релігійної тематики «Під янгольським крилом»

Всі анонси від: Вінницький обласний краєзнавчий музей

До річниці Хрещення Київської Русі-України у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї 26 липня 2017 року об 12 год. відкривається виставка художньої дитячої студії вінницького храму Священомученика Володимира "Київська Русь" та школи церковного мистецтва «Асист», яка має назву «Під янгольським крилом».

На виставці представлені твори образотворчого та декоративного мистецтва на релігійні теми, за іконописними взірцями, а також за мотивами декоративного мистецтва Давньої Русі. Окремий розділ експозиції складають твори викладачів – ікони, написані Ростиславом Моцпаном та живопис Ольги Кравцової-Моцпан.

Засновники студії поставили перед собою складне, але поважне завдання, і виставка у краєзнавчому музеї свідчить про те, що спільними зусиллями і з Божою допомогою, вони його вирішують. Роботи в експозиції сповнені і дитячої безпосередності, і серйозної роботи. Діти опановують історичні мистецькі взірці і проявляють своє власне бачення. Можна з впевненістю стверджувати, що у місті існує міцна мистецька школа – яскрава і самобутня. Серед учнів зросли майбутні архітектори, дизайнери, іконописці – на виставці представлено ії ранню творчість.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення