КІНОФЕСТИВАЛЬ «ВІДКРИТА НІЧ. ДУБЛЬ 20».

КІНОФЕСТИВАЛЬ «ВІДКРИТА НІЧ. ДУБЛЬ 20».

Всі анонси від: Коледж культури і мистецтв

«Відкрита ніч» – це фестиваль, метою якого є відкриття нових українських імен у галузі кінематографу та телевізійного виробництва. Вже 20 рік поспіль справжні кіномани збираються наприкінці червня просто неба, щоб долучитись до останніх новинок, підтримати одне одного та похвалитися фільмами, які створені на протязі останнього року.

 Девіз фестивалю: «Ми. Для нас. Про себе.»

Трошки історії: «Відкрита Ніч» народився у червні 1997 року як огляд найцікавіших здобутків саме українського кіно. На сьогодні цей фестиваль є своєрідною лабораторією з перевірки нових ідей для вітчизняних кінематографістів та пошуку молодих талантів, які можуть стати обличчями українського і світового кіно.

За 20 років від початку заснування цієї події  у складі журі побували понад 100 відомих митців не лише України, а й світу. Серед них: Олег Скрипка, Ліна Костенко, Юрій Щербак, Юрій Іллєнко,  Влад Троїцький, Володимир Войтенко, Сергій Фоменко, Юрій Шевчук, Юрій Андрухович, кінознавець з Польщі Гжегож Пеньковський, композитор Вірко Балей (США) та багато інших.

З 2013 року подія проходить на столичному «Арт-причалі», який поєднує в собі дух історії та урбаністичного простору. Відкритий майданчик на березі Дніпра додає особливої атмосфери, яку дуже цінує наше товариство.

Фестиваль щорічно розширює свою географію.

У 2017 році «Відкрита Ніч» в режимі реального часу охопила 52 екрани в різних містах України та за її кордоном, в тому числі в чотирьох містах зони АТО та в 10 країнах світу. Окрім традиційного фестивального показу, програма включає перегляд студентських фільмів іноземних кіношкіл, майстер-класи від провідних українських і європейських митців.

Посилання заходу: http://opennight.org.ua/ua/

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення