Презентація книги «Дмитро Горбачов. Случаї» у Житомирі

Презентація книги «Дмитро Горбачов. Случаї» у Житомирі

Всі анонси від: ГО Житомир, зроби голосніше"

21 березня в Житомирі відбудеться публічна презентація книги «Дмитро Горбачов. Случаї». Видання увійшло до всеукраїнського рейтингу «Книжка року 2017» як найподієвіший твір піврічного видавничого репертуару «Лідери літа» в номінації «Візитівка».

Дмитро Горбачов – закоханий в українську культуру і мистецтво дослідник, першовідкривач та популяризатор українського авангарду. Саме йому довелось на початку 1960-х розгрібати вали «спецфонду» Національного художнього музею України, головним хранителем якого він був. Відтоді Горбачов присвятив життя збереженню, вивченню та популяризації ледь не втраченої сторінки українського мистецтва. В його книзі зібрані свідчення того, як починалося дослідження українського авангарду, як вдавалося обманювати радянську цензуру й експонувати заборонені твори, яким було життя музеїв у радянські часи. До книги також увійшли спогади Горбачова про зустрічі з художниками. У поле зору оповідача потрапляє все – від мозаїки Київської Русі до лірики «Братів Гадюкіних». Случаї записала Тетяна Філевська.

Презентація є публічною частиною програми тренінгу для працівників культурних інституцій області «Трансформація культурних інституцій». На захід запрошуються всі охочі. 

Організатори – громадська організація «Житомир, зроби голосніше» та Житомирська обласна державна адміністрація у партнерстві з Центром розвитку місцевого самоврядування. 

Презентація відбудеться 21 березня о 18.00 у Житомирському центрі розвитку місцевого самоврядування на вул. Михайлівській, 8/1.

Вхід вільний!

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення