Травневі свята в Закарпатті (екскурсії, замки, дегустації) 4 дні/3 ночі

Травневі свята в Закарпатті (екскурсії, замки, дегустації) 4 дні/3 ночі

Програма туру:

П'ятниця 29.04.16:

19:00 збір групи в м. Київ (ст. м. Житомирська)

19:15 виїзд з м. Київ

21:00 збір групи в м. Житомир (пл. Перемоги біля танку);

21:15 виїзд в с. Воловець Закарпатської області.

Субота 30.04.16:

8:00-9:00 Прибуття в с. Воловець, розселення в готелі (номера зі всіма зручностями) "Гостинний двір", Над Вичов".

Сніданок.

Автобусно-пішохідна екскурсія з відвідуванням водоспаду Шипіт

Унікальний водоспад Шипіт - один з найбільш повноводних і найпрекрасніших водоспадів не тільки Закарпаття, а й усієї України: виблискуючими каскадами вода падає з висоти 14 метрів.

 

Підйом на панорамному підйомнику на оглядовий майданчик гори Гимба (1491 м.).

 

На г. Гимба  відвідування чайовні "Сурія", де у Вас буде змога скуштувати місцевих трав'яних настоїв, власноруч додати елемент інтер'єру за допомогою паперу і фарб та поринути у атмосферу місцевого життя.

Далі по програмі туру заїдемо в закарпатське село Келечин, де знаходиться одне з найбільших на Україні родовищ залізистих мінеральних вод. В околицях села Келечин знаходяться три мінеральних джерела, мінеральна вода яких відрізняється дуже оригінальним і яскраво вираженим смаком і ... кольором - яскраво-оранжевим.

 

Видовище фантастичне: мінералка витікає в струмок, роблячи його абсолютно помаранчевим!

Повернення в готель.

Вечеря.

За бажанням відправлення на форелеву ферму, де у кожного буде змога власноруч зловити форель, а власник ферми за декілька хвилин для Вас її приготує на вугіллі.

 

Вільний час (за бажанням відвідування сауни).

Неділя 1.05.16:

Сніданок.

Виїзд групою по замкам Закарпаття:

Відвідування палацу- садиби "Замок Шенборнів"

 

Цей палац був побудований графом Ервіном Фрідріхом Шенборн-Бухгаймом у 1890—1895 роках. Коло палацу був розбитий чудовий сад-дендрарій (нині Парк санаторію «Карпати») із декоративним озером у центрі. Висаджені рідкісні породи дерев — самшит, катальпа, сосна Веймута, канадська ялина, японська вишня (сакура), розовий бук, італійська глиниця; чагарників — дойція, гортензія тощо. Сам мисливський замок побудований у неоромантичному стилі, що поєднує романські та готичні мотиви. Оригінальність палацу ще й у тому, що він має 365 вікон (кількість днів у році), 52 димоходи (кількість тижнів у році) і 12 входів (алегоричний ряд можна доповнити самому). Замок прикрашений багатим декором (барельєфи, флюгери, вітражі) на тему родової геральдики графів Шенборнів; діє баштовий годинник з курантами. У палацовому парку встановлені закладний пам'ятний знак (з написом угорською мовою) і дві скульптурні композиції — «Олень» і «Ведмедиця з ведмежатком». Обриси викопаного наприкінці XIX століття ставка (за задумом власника парку) умовно відтворюють карту Австро-Угорської імперії. Наприкінці XIX століття зображення замку-палацу виступало на громадській печатці сусіднього містечка Чинадійово (Сент-Міклош). 1945 року земля та маєтки були націоналізовані, а мисливський замок Шенборнів став санаторієм «Карпати». Частина інтер'єру палацу (меблі, інші коштовні речі) передана до фондів Ужгородського краєзнавчого музею.

Далі їдемо до найромантичнішого на Закарпатті замку в смт. Чинадійово.

Чинаді́ївський замок або Замок «Сент-Міклош» — пам'ятка архітектури XIV—XIX століть. Розташований у смт Чинадійово, що поблизу міста Мукачевого Закарпатської області. 

 

 Далі по програмі туру ми відвідаємо "Замок Паланок", який розташований в м. Мукачево. Екскурсія по замку «Паланок» - одному з найцінніших архітектурно-історичних пам’яток XIV-XVII століть.

 

Виїзд в Косино.

Відвідування знаменитих на весь світ термальних басейнів Закарпаття в с. Косино. На території комплексу «Термальні води «Косино »розміщені сім басейнів, три з них термальні.

 

Температура в термальних басейнах +41 ° C. Термальні води в селі Косино, за складом, є унікальними не тільки в Україні, а й у всій Європі за винятком води, якій лікуються у всесвітньо відомому санаторію «Гайдусобосло» (Угорщина).

Також на території комплексу працює 7 різних саун, 30хв перебування в яких входить в вартість вхідного квитка.

7 унікальних саун зібрано в одному місці, аналогів яким не існує.

-       Евкаліптова сауна (аромат евкаліпта стимулює імунітет, допомагає швидко відновитися після хвороби).

 

-       Соляна лисяча нора (сіль за своїм складом найбільш близька до плазми людської крові. Вдихання соляних парів в сауні сприяє постачанню в організм цінних мікроелементів і мінералів запобігає виникненню алергії, продовжує молодість шкіри, сприяє очищенню тіла від токсинів).

 

-       Трав’яна сауна (відвідування трав’яної сауни позитивно впливає на стан шкіри та волосся. Дуже позитивно сприяє на дихальні шляхи та покращує кровообіг. Аромати гірських трав сприяють розслабленню організму і покращують сон).

 

-       Римська сауна (Позитивно сприяє на серцево-судинну і ендокринну систему, а також на суглоби та м’язи).  

 

-       Турецька сауна – Хамам (в першу чергу розслаблення організму, заспокоєння нервової системи. Після відвідування хамаму покращується сон, проходять неврози, мігрені, занепокоєння. Також покращується загальний стан організму та підвищується настрій.

 

-       Угорська сауна (суха сауна сприятливо діє на людей, які страждають на ішемічну хворобу серця, діабет, підвищений хлорестерин, або високий тиск). Родзинкою угорської сауни є піч кам’янка, в якій розпечене відро з камінням кожні 5-ть хв. Опускається в бочку з пивом, наповнюючи сауну ароматом хліба та хмелю.

 

-       Крижана печера ( охолоньте після відвідування саун. Температура в крижаній печері близько – 25градусів)

 

Косино – 7 басейнів + 7 саун = 7 задоволень.

А на закінчення нашого екскурсійного дня відвідаємо та продегустуємо справжніх Закарпатських вин.

 

Невід’ємною частиною історії міста Берегово є виноробство. Ще в період з XVII по першу половину XX століття в основі, оточуючих місто пагорбів були вирубані великі винні підвали. Відвідування одного з таких підвалів - частина запланованої нами екскурсії «Дегустація Закарпатських вин».

Відвідаємо «Старий підвал», розташований в горі, по якій колись проходили північні кордони Римської імперії, і має солідний вік - понад 300 років.

Дегустація традиційних закарпатських вин, натурального соку і страв, а також огляд старовинного чинного винного підвалу і пристроїв для приготування вина і, звичайно ж, придбання вподобаних сортів вина - ось мета цієї екскурсії.

 

Повернення в готель. Вечеря. Вільний час (за бажанням відвідування сауни).

Понеділок 2.05.16:

Сніданок

10:00 виїзд на екскурсію в м. Хуст.

По дорозі буде зупинка в с. Іза, яке відоме на всю Україну своїми майстрами з лозоплетіння

 

Година часу на придбання сувенірів.

Ферма оленів та страусина ферма.

 

м. Хуст - долина нарцисів

 

17:00 збір групи та повернення у Воловець.

Як альтернатива фермі і долині нарцисів для активних людей пропонуємо продовжити наш тур по Закарпаттю оглядом його природних красот. Ми пропонуємо Вам зробити підйом на гору Пікуй - найвищу вершину Верховинського Вододільного Хребта, по якому проходить кордон Львівської і Закарпатської областей і самої високої географічної точки Львівської області (1408 м). Ви пройдете по одному з найпопулярніших туристичних гірських маршрутів, побуваєте на вершині - місці, до якого прив'язана багато історичних фактів

(+100грн. доплата до вартості туру)

 Отже, як каже наш екскурсовод - житель села Біласовиця, розташованого біля підніжжя цієї гори: "Хто не бачив Пікуя, той не бачив нічого!!!";)

 Починати сходження на вершину краще з села Біласовиця, що ми і зробимо.

 

 У ясний сонячний день - вершина, як на долоні, прямо перед нами, з високим кам'яним шпилем. Тільки ось гори оманливі, здається, що до неї рукою подати, а попереду ще довгий шлях через ліс, по дуже крутих схилах і каменях ...

І ось - ми підкорювачі вершини! З вершини відкривається прекрасний панорамний вид на кількох відомих карпатських вершин: Полонина Рувна (1482 м), Гостра (1405 м), Стій (1677 м). Чотирьох метровий стовп, який встановлений на самій вершині, побудований жителями села Гусний ще в 1935 році на честь першого президента Чехословаччини Томаша Масарика.

 Гарненько насолодившись видами і смачно пообідавши на вершині гори, ми вирушаємо назад до с. Біласовиця.

17:00 збір групи та повернення у Воловець.

 Вечеря. Вільний час.

Вівторок 3.05.16:

Сніданок. Звільнення номерів.

Відвідування бункера «Лінії Арпада»; у Верхній Грабівниці - військовий оборонний об’єкт часів Другої світової війни, викопаний у горі, на глибині 100 м, угорцями під керівництвом німців.

 

Довжина тунелів - майже кілометр. Під землею є джерело чистої питної води. Під час війни бункер використовувався як госпіталь, склад продуктів і боєприпасів та ін. За деякими даними, це найбільший військовий бункер у Європі, який зберігся до наших днів.

Зараз бункер є однією зі складових всіх туристичних маршрутів.

Відправлення в м. Львів.

 

Вільний час.

 

20:00 Виїзд в м. Житомир / Київ.

Середа 4.05.16: 

01:00 - 02:00 - прибуття в Житомир, 03:00 - 04:00 - прибуття до Києва

Вартість туру:

1550,00 грн/люд - виїзд з Житомира

1650,00 грн/люд - виїзд із Києва

У вартість туру входить: проїзд (Київ - Житомир - Воловець - Житомир - Київ); харчування (4 сніданки, 3 вечері); проживання; страховка.

Додатково сплачуються: транспортно-екскурсійні послуги 300грн за всі 4 дні; вхідні квитки на екскурсійні об’єкти (Термальні басейни 300грн., Замок Шенборна 8грн., Замок Паланок 10грн., водоспад Шипіт 7грн.,  дигустація вин, Лінія Арпада 35грн); обіди.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення