Тур вихідного дня у Чернівцях

Тур вихідного дня у Чернівцях

Виїзд: 12.08.2017
 
1:30 Збір групи м.Житомира (вул. Київська, 87). Посадка в автобус. Всі місця обов'язково розподілені (посадочне місце визначається в день замовлення туру і вказується в підтвердженні заявки. Посадка в автобус здійснюється керівником групи строго по заздалегідь підтвердженим посадковим місцям.) Під час переїздів ми будемо робити зупинки, де буде можливість придбати гарячі напої в кафе.
2:00 Відправлення з Житомира (вул. Київська, 87).
08.30 Прибуття в Чернівці. Сніданок (за дод. плату).
09.00 Зустріч з екскурсоводом.
Екскурсія починається в найстарішій частині Чернівців - на Турецькій площі - і переходить на колишню площу Святого Хреста, звідки бере початок австрійська історія міста. Потім Ви побуваєте на Центральній площі, де кожен день, рівно в 12, с балкону вежі Ратуші трубач грає мелодію «Марічки» .Площа, справді, є центральною - від неї як промені розходяться в різні боки майже всі головні вулиці міста: Головна , Російська, Університетська, І. Франка, О. Кобилянської та ін. Архітектурний ансамбль площі Ринок, який почав формуватися на межі XVIII-ХІХ ст., став уособлювати нове обличчя міста. Однак дійсно європейського вигляду площа набула лише після спорудження тут у 40-х роках ХІХ ст. ратуші, яка назавжди закріпила за нею статус центру Чернівців і головного місця міського життя. Далі Ви прогуляєтеся по єдиною пішохідною вулицею - О. Кобилянської. Колись вона називалася Панської і двірники мили цю вулицю водою з милом по кілька разів на день, а поліціант змушував кожного «нечепуру» з брудним взуттям добре витерти ноги, перш ніж ступити на бруківку ...
Потім, відвідавши головні храми Чернівців, Ви підете до Театрального майдану, яку з 1905 р прикрашає міський театр. В кінці ХVIII ст. там, де тепер Театральна площа, була околиця міста, за якої починався густий ліс. Пізніше тут знаходилися військові склади з провіантом, які були знесені на початку XX ст., Коли на площі розпочалась активна забудова. В середині XIX ст. тут торгували зерном. Пізніше торгівлю зерном перенесли в інше місце, а площа облюбували торговці рибою, тож вона стала називатися Рибної - Фішпляцом. В кінці XIX ст., Цю площу офіційно назвали на честь монаршої персони ім'ям Єлизавети. До початку XX в., Всупереч пишного назвою, Елізаветпляц залишався звичайною базарним майданом, куди городяни навідувалися хіба що для покупки провізії. Перевтілення цього міського торжища в імпозантну і стильну європейську площу відбулося завдяки спорудженню тут у 1904-1905 рр. нового міського театру ...
13.00 Знайомство з архітектурним ансамблем колишньої Резиденції православних митрополитів Буковини і Далмації зсередини. Сьогодні тут знаходиться Чернівецький національний університет.
Під час екскурсії Ви відвідаєте головний корпус резиденції, де побачите розкішні зали, в яких митрополит влаштовував аудієнцію для високих гостей і де проходили єпархіальні засідання. Своєю красою і величчю вражає Синодальна зала, один з найбільш красивих в Європі. Він був прикрашений мармуром (звідси і сьогоднішнє його назва - Мармурова). Не менш захоплює зал засідань Священного синоду (сьогоднішній Червоний зал). Його стіни оздоблені китайським червоним шовком. На одній зі стін висять величезні венеціанські дзеркала. Створені за старовинною технологією вони нараховують аж п'ять шарів срібла.
Також Ви відвідаєте діючу церкву Трьох Святителів. Над інтер'єром цього храму працювало кілька фахівців високого рівня. Церкву розписував маляр-професор із Відня Карл Йобст. Його пензлю належать темперні розписи з біблійними сюжетами. Крім того, Ви зможете оглянути парк, закладений ззаду головного корпусу університету, з рідкісними породами дерев, рукотворним гротом і бюстом творця ансамблю - архітектора Йосефа Главки.
14.00 Орієнтовний час закінчення екскурсії. Обід.
18.00 Збір групи.
18.30 Відправлення в Житомир.
23.00 - 00.00 орієнтовне прибуття в Житомир.
 
Вартість в гривнях на людину:
Виїзд з Житомира - 569 грн.
Діти до 10 років - 519 грн.
 
У вартість програми входить:
  • транспортний супровід по маршруту;
  • страхування: медичне та від нещасного випадку
  • супровід керівника
У вартість не входить:
  • особисті витрати;
  • обід від 25 грн. з чол.,;
  • екскурсійне обслуговування від 40 грн. в залежності від кількості туристів в групі;
  • Вхідні білети;
  • Резиденція Буковинських митрополитів 25 грн. / Дор., 15 грн. студенти, 10 грн. школярі
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення