Урочистість пресвятого Тіла і Крові Ісуса Христа

Урочистість пресвятого Тіла і Крові Ісуса Христа

Всі анонси від: Парафія Св.Вацлава; Кафедральний собор св. Софії в м. Житомир

В неділю 23 червня Урочистість Пресвятих Тіла і Крові Христа, вулицями нашого міста пройде Євхаристійна процесія.

Йдучи вулицями міста ми свідчимо свою віру і дякуємо Господу за дар Таїнства Євхаристії. Свята Меса біля катедри святої Софії о 10:00.

Очолить святу Месу Апостольський Нунцій в Україні архієпископ Клаудіо Ґуджеротті. 

Наша парафія має приготувати третій вівтар біля Будинку Правосуддя.


В перші століття християнства Євхаристія завжди відправлялась таємно, на неї не допускались нехрещені і катехумени.
Одна із причин цього:
під час Євхаристичної Літургії ми стаємо учасниками Найсвятішої Таємниці. Священні слова Консекрації: "Беріть і їжте…, Беріть і пийте…", вимовлені священиком звершують чудо: Святий над Святими сходить на вівтар.

В Євхаристії Господь Ісус дарує нам всього себе, а отже в цьому таїнстві ми зустрічаємось з безмежною любов’ю Бога до нас. В Євхаристії ми зустрічаємося з Особою Сина Божого. Завдяки тому, що Друга Особа Пресвятої Трійці стала людиною, ми, причащаючись Тіла Христового, стаємо учасниками Божого життя Пресвятої Трійці.
Наскільки ж це велика таємниця віри!


Зараз кожна людина має доступ до цілої святої Меси, до Таїнства Євхаристії, але не кожна людина усвідомлює собі велич таємниці цього Таїнства. Доходить часто до неприємних випадків, коли людина, не розуміючи, що відбувають, вперше в житті ввійшовши до костелу чи церкви під час причастя намагається прийняти Тіло Христове, хоча не була ні в сповіді, ані не має жодної уяви про те Ким є святе Причастя…

Це заставляє також і нас задуматися над певною справою: Недостатньо фізично спожити Тіло і Кров Христову, треба прийняти Його також до свого серця.
Саме цьому служать молитви перед і після святого Причастя. Згадаймо, як часто і як довго ми дякуємо Ісусу Христу після святого Причастя. Мені дуже часто буває прикро спостерігати, як деякі люди, щойно прийнявши Причастя відразу спішать до виходу з костелу, бракує подяки.

Перед кожною св. Месою намагаймося собі усвідомити те, що Служба Божа є Жертвою і Подякою. Тому питаймо себе перед кожною святою Месою:
Кому і за що я хочу зараз дякувати?
Кому і що я зараз хочу пожертвувати?

Так, в перші століття християнства Євхаристія завжди відправлялась таємно, а зараз ні, але Велич Таємниці Євхаристії від цього не змінилась

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення