Найдешевші лоукости для перельотів з України в Європу

Moemisto
Автор:
Moemisto
04 січня 2020

Після прийняття безвізового режиму вже мільйони українців встигли скористатися чудовою можливістю і побачити багато країн світу на власні очі. Спочатку для таких подорожей більшість використовувала автобусні тури та залізничний транспорт. Наразі ж тренд змінюється, все частіше ми бачимо як наші знайомі успішно використовують для цього літаки. Часто ціни кусаються, та в чому ж все-таки секрет?

Все доволі просто - на український ринок зайшли декілька авіакомпаній, які пропонують свої послуги за дуже демократичні ціни. До прикладу, квитки до Берліну з Києва і назад можуть обійтись вам в сумі всього 2000 грн. Погодьтеся, це справді вигідно. Нижче ми наводимо список таких компаній та посилання на їх сайти - подорожуйте з задоволенням!:)

Найдешевші лоукости для перельотів з України в Європу

Лоукост Wizz Air

Заснована у вересні 2003. Головний офіс компанії знаходиться у Будапешті. Займається пасажирськими авіаперевезеннями переважно до країн Європи.

Основна модель літака - Airbus A321

Станом на сьогодні з українських аеропортів виконуються наступні рейси:

З аеропорту Жуляни (Київ): 

Відень, Копенгаген, Таллін, Ларнка, Вільнюс, Берлін, Гамбург, Ганновер, Кельн, Меммінген, Нюрнберг, Франкфурт-на-Майні, Лондон, Варшава, Вроцлав, Гданськ, Катовіце, Люблін, Познань, Лісабон, Братислава, Будапешт, Дортмунд.

З аеропорту у Львові: Вільнюс, Берлін, Братислава, Вроцлав, Гданськ, Дортмунд, Лондон, Катовіце, Франкфурт-Ган.

З аеропорту у Харкові: Відень, Вроцлав, Гданськ, Дортмунд, Катовіце.

Сайт компанії: https://wizzair.com/ru-ru#/

Лоукост Ryanair

Найбільша в Європі бюджетна компанія із Ірландії з головним офісом у Дубліні.

Основна модель літака - Boeing 737

Станом на сьогодні з українських аеропортів виконуються наступні рейси:

З аеропорту у Києві (Бориспіль): Відень, Софія, Афіни, Пафос (Кіпр), Вільнюс, Берлін, Дюссельдорф-Веце, Баден-Баден, Нюрнберг, Франкфурт-Хан, Штутгарт, Лондон, Манчестер, Бидгощ, Варшава, Вроцлав, Гданськ, Катовіце, Краків, Познань, Братислава, Стокгольм, Дублін, Барселона, Валенсія, Мадрид.

З аеропорту у Львові:  Дюссельдорф-Веце,Варшава, Краків, Меммінген, Лондон.

З аеропорту у Харкові: Вільнюс, Краків, Познань.

З аеропорту в Одесі: Берлін, Вроцлав, Гданськ, Краків, Катовіце, Познань.

З аеропорту у Херсоні: Відень, Катовіце, Краків

Сайт компанії: https://www.ryanair.com/ua/uk/

Sky Up Airlines

Sky Up Airlines - українська бюджетна авіакомпанія, яка також здійснює чартерні авіаперевезення. Заснована в 2015 році.

З аеропорту у Києві можна відправитись: Тбілісі, Пальма-де-Майорка, Аліканте, Фару, Варна, Тенеріфе, Батумі, Катанія, Неаполь, Бургас, Ларнака, Барселона, Єреван, Ріміні.

Рейси з Запоріжжя: Київ, Барселона.

З Харкова: Кутаїсі, Шарджа, Київ, Барселона, Одеса, Ріміні.

З Одеси: Кутаїсі, Київ, Барселона, Ріміні, Єреван, Харків.

З найприємнішого - є внутрішні перельоти по Україні (Київ-Львів, Львів-Київ, Київ-Одеса, Одеса-Київ). До прикладу, ціна авіаквитка Київ - Одеса коштує 508 грн.

Сайт компанії: https://skyup.aero/uk/

Чому ж лоукости такі дешеві?
Багато хто боїться купувати квитки за 10-70 євро, в той час як звичайні авіакомпанії прагнуть продати квиток за 100-200 euro. У чому підступ? Природно, є деякі умови, яких потрібно дотримуватися, щоб купувати дійсно дешеві авіаквитки.

Дешеві авіаквитки на лоукост є не завжди. На один і той же рейс ціна постійно змінюється, тому потрібно постійно слідкувати за змінами та "ловити" найкращі моменти.

Щоб знайти дешевий квиток, слід:
1. Шукати заздалегідь. Найкраще на початку продажів, а також в сезони низького попиту, наприклад, взимку, на літо або навіть осінь, а влітку на наступну весну.
2. Підлаштовувати відпустку під квитки, а не навпаки.

Також пасажир повинен бути готовий:

1. Оплатити квиток відразу без можливості компенсації за повернення. Бронювання авіаквитків ультрабюджетних авіакомпаній також не існує. Переоформлення на іншу особу платне і як правило виходить дорожче самого квитка.
2. Оплатити багаж, а в разі в авіакомпанією Wizzair - і велику ручну поклажу. На лоукост допускається безкоштовний провіз однієї ручної поклажі до 10 кг габаритами 55х40х20 (для Wizzair безкоштовно можна провезти ручну поклажу до розміру 42x32x25). Дамська сумочка, кейс для ноутбука повинні упаковуватися в цю саму ручну поклажу. Одна, значить одна.
3. Реєструватися на рейс онлайн, оскільки в аеропорту ця послуга платна і посадковий талон потрібно роздруковувати вдома самостійно.
4. Їжа на борту платна. І дорога.
5. Всі додаткові послуги платні. І дорогі.
6. Квитки продають без певних місць. Тобто пасажири, як в автобусі, яке місце зайняли, там і летять.
7. Часто лоукостери прилітають не в основні, а на другорядні або навіть регіональні аеропорти.
Що означає "регіональний аеропорт". Якщо говорити про Київ, то літаки прилітають / летять не з аеропорту в Борисполі, а базуються в Жулянах (аеропрот Київ). Так вони менше платять за оренду та користування послугами аеропорту. В Лондон, наприклад, Wizzair прилітає не в Хітроу і тим більше Сіті, а в регіональний Лондон Лутон, звідки до міста їхати десь півтори години. 

Концепція лоукостів розроблена таким чином, щоб знизити витрати авіакомпаній до мінімуму. Тому крім усього вищеописаного допомагають економити наступні обставини:

У локостів немає кас. Є тільки сайт авіакомпанії. А значить, не потрібно платити оренду і зарплату касирам / посередникам. Іноді у лоукостів є офіси в аеропортах, але це швидше виняток, ніж правило.
Ні реклами, а відповідно, скажених рекламних бюджетів. Краща рекомендація для "сарафанного радіо"!
Лізинг (техніка в кредит). Всі літаки нові, тільки з конвеєра і куплені в лізинг. Після декількох років експлуатації літаючі машини продаються звичайним авіакомпаніям.
Нові літаки не вимагають ремонту, а отже і витрат на нього.
Всі літаки - однієї моделі, що дозволяє економити на навчанні персоналу та обслуговуванні, а також легко замінювати машини одна на іншу.
Завжди в небі. Лоукости літають практично без зупинки, що дозволяє максимально використовувати одну машину. Змінюється тільки команда.
Лоукости - це регіональні авіакомпанії. Наприклад, по Європі або по Південно-Східній Азії. На великих відстанях ціна авіаквитків лоукостів і звичайних авіакомпаній майже однакова. Де тут вигода? Невелика ціна за паливо!
 

Це основні моменти, які варто знати. Вони можуть допомоготи вам побачити велику кількість країн, використовуючи при цьому мінімум коштів. Гарного польоту!

Інформація була для вас корисною? Поділіться нею з друзями в соціальних мережах - їм теж знадобиться:)

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Як знайти роботу у Сарнах: поради та тренди
Як знайти роботу у Сарнах: поради т... Пошук роботи в Сарнах відкриває безліч можливостей для розвитку кар'єри. Місто, яке активно розвивається, пропонує вакан...
Поля щастя - лавандові локації на Житомирщині
Поля щастя - лавандові локації на Ж... Лавандові поля, майже як у Провансі значно ближче. Пропонуємо добірку місць на Житомирщині, до можна разом із усією сімʼ...
Обираємо подарунок на день матері
Обираємо подарунок на день матері Ми бачимо нашу найріднішу людину – стильною, діловою та вічно молодою, але ми постійно хочемо турбуватися про неї. Для т...