Великодні традиції існують багато століть. Ознайомимось з найпопулярнішими
Протягом усіх великодніх свят (тобто від Великодня до Трійці) православні українці вітають одне одного спеціальним великоднім вітанням: «Христос Воскрес!» — «Воістину Воскрес!».
Підготовка до Великодня починається заздалегідь. В останній тиждень перед святом українці проводять генеральне прибирання в домі, варять і фарбують курячі яйця та готують м'ясні страви. До свята випікають традиційну випічку – паски. У сам день Воскресіння Христового у храмі освячують кошик із продуктами, які будуть на святковому столі.
За столом на Великдень збираються усією родиною. На свято готують холодець, ковбаси та інші м'ясні страви, варені яйця (кришанки та писанки), а на десерт — паски.
Заборони на Великдень такі ж, як і на будь-яке інше велике церковне свято. У Воскресіння Христове не можна:
Також в перший тиждень після Великодня священнослужителі не рекомендують одружуватися і вінчатися.