Забуті замки та садиби Житомирщини

Моємісто
Автор:
Моємісто
27 червня 2023

Запрошуємо вас на тур по забутих місцях Житомирщини!
Для того, що б побачити справжні розкішні замки, від яких захоплює дух, не потрібно їхати в Галичину, що б подивитися старовинні польські костели не потрібно вирушати шукати їх на землях Волині, що б відшукати справжню хатинку на курячих ніжках не потрібно їхати в глибинку Росії. Все вище перераховане можна відшукати в нашій області!

Гарного перегляду)

Забуті замки та садиби Житомирщини

Замок садиби барона Фон Мекк - місце відпочинку і натхнення Петра Чайковського і Михайла Врубеля. Замок зараз хоч і злегка в занедбаному стані але це тільки додає йому містичності і чарівності, так що на тлі цього палацу ви зможете зробити круті фотки в стилі "примари покинутого замку" :)

Хатинка бабусі Яги в селі Старий Солотвин - вражаючої краси місце. Старовинний будиночок в псевдо-руському стилі розташований на маленькому острові посередині озера в мальовничій березовому гаю.

Вражаюча монастир-фортеця ордену Босих Кармелітів в Бердичеві. Несподіваний комплекс з потужними фортечними стінами, кількома вежами, костелом, монастирем, дзвіницею, магазинами. Все це було тут, уявіть собі, ще в 1642 році!

Величний готичний палац шляхтича Горохольського в селі Червоне. У замку зараз монастир, а частина палацу в занедбаному стані, але туди можна проникнути всередину і подивитися приміщення старовинного домашнього театру.

Садиба в прекрасному неоренесансному стилі казково багатих цукрозаводчиків Терещенків в Андрушівці. У садибі зараз розміщена школа.

Старовинний польський костел Антонія Падунського в одному з найстаріших містечок України, яке було відоме ще в Київській Русі - Стара Котельня.

Дякуємо за перегляд!

Коментарі до події (1)
  • Evgeny Shestakov 26 Квітня

    А чому на першому фото садиба ьаьусі М,Ю, Лєрмонтова Сєрєдніково, що біля Москви?
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Як знайти роботу у Сарнах: поради та тренди
Як знайти роботу у Сарнах: поради т... Пошук роботи в Сарнах відкриває безліч можливостей для розвитку кар'єри. Місто, яке активно розвивається, пропонує вакан...
Поля щастя - лавандові локації на Житомирщині
Поля щастя - лавандові локації на Ж... Лавандові поля, майже як у Провансі значно ближче. Пропонуємо добірку місць на Житомирщині, до можна разом із усією сімʼ...
Обираємо подарунок на день матері
Обираємо подарунок на день матері Ми бачимо нашу найріднішу людину – стильною, діловою та вічно молодою, але ми постійно хочемо турбуватися про неї. Для т...