Переваги та недоліки використання дронів у сільському господарстві

 flytechnology.ua
Автор:
flytechnology.ua
20 липня 2022

Квадрокоптери вже давно перестали бути чимось незвичайним. Вони використовуються не лише для розваг, але і в різноманітних галузях бізнесу. Одна з них – сільське господарство. Лише один невеликий квадрокоптер DJi може використовуватися на різних етапах роботи: від перевірки проростання посівів до аналізу боротьби зі шкідниками.

Сучасні моделі дронів від інтернет-магазину Fly Technology стають більш автономними та доступними. Тобто непотрібні особливі навички в керуванні пристроєм: значна частина операцій виконується в автоматичному режимі.  

Переваги та недоліки використання дронів у сільському господарстві

Переваги квадрокоптерів для фермерства

Фермери, які йдуть у ногу з часом, використовують дрони на своїх полях уже близько двадцяти років. Звичайно, моделі тих часів коштували досить дорого, тому лише успішні компанії могли придбати їх. Зараз це по кишені кожному фермеру.

Головна перепона для більш масштабного використання такого корисного обладнання – нерозуміння можливостей таких апаратів власниками підприємств. Тому важливо стисло розповісти про всі переваги, які демонструє квадрокоптер:

  • ефективність роботи;  
  • економія часу;
  • економія коштів (своєчасне виявлення зараження посівів);
  • точність роботи (достатньо вибрати ділянку на полі);
  • багаторазове використання;
  • можливість польотів у нічний час;
  • дистанційне керування на великій відстані.

Якщо у будівництві або промисловості дрони використовуються для огляду споруджень або механізмів, то в сільському господарстві можливі й інші варіанти (не лише огляд). Наприклад, квадрокоптер може нести резервуар з отрутою для шкідників та обробляти певну ділянку поля.

Які є недоліки дронів у сільському господарстві

Звичайно є деякі недоліки використання, але вони незначні. Серед головних із них:

  • складність експлуатації для деяких фермерів;
  • необхідність оновлення програмного забезпечення;
  • можливість роботи на порівняно невеликій ділянці.

Головний недолік полягає в неможливості використання дронів у місцевості, де заборонені польоти авіації.

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Тепловізор ThermEye: Погляд у світ теплового випромінювання
Тепловізор ThermEye: Погляд у світ... Тепловізор ThermEye - це високоточне пристрій із тепловідображенням, призначений для виявлення об'єктів за їх тепловим в...
Безпечна гра на гроші в ігрові автомати
Безпечна гра на гроші в ігрові авто... Сертифіковані ігрові автомати в ліцензійних онлайн казино гарантують чесну роботу математичних алгоритмів. Грати в них о...
Тест на знання української мови
Тест на знання української мови 21 лютого - Міжнародний день рідної мови. Нам належить одна із наймилозвучніших мов світу! Про це завжди варто пам'ятати...