Кінопрем'єра "Дівчина з Данії"

Кінопрем'єра "Дівчина з Данії"

Рік: 2015. Країна: СШАВеликобританіяНімеччина.
Режисери: Том Хупер. Студія: Universal Pictures.
Жанр: біографічний, драма, мелодрама.
Бюджет: 25 млн. дол. США.
Прем’єра (в Україні): 21.01.2016
Прем’єра (у світі): 05.09.2015
Тривалість: 119 хв
Вікові обмеження (років): 18
Дистриб’ютор: B&H.
В ролях: Едді Редмейн, Алісія Вікандер, Ембер Херд та інші.

Сюжет: Події відбуваються у Копенгагені, на початку 20-их років ХХ століття. Відома ілюстратор і художник Герда Вегенер іноді просить свого чоловіка, Ейнара, позувати їй як жіноча модель. Внаслідок популярності цих картин, художниця вирішує продовжувати малювати Вегенера, перетворюючи його на жінку. Ейнар, у свою чергу, захоплюється своїм новим образом. Йому подобається, як він виглядає, і поступово модель перетворюється на саму себе - на Лілі Ельбе. Ейнар Вегенер стає першою в історії людиною, яка зважилася на операцію зі зміни статі. І хоча спочатку Герда не могла прийняти змін чоловіка, вона знайшла у собі сили для підтримки нового життя Лілі Ельбе. 
Про зйомки: На роль Ейнара Вегенера спочатку була запрошена Ніколь Кідман. Вона також повинна була виступити в якості продюсера стрічки "Дівчина з Данії". Австралійка вирішила зайнятися і зйомками сама, коли з'явилися проблеми з пошуком режисера. Грати Герду Вегенер повинна була Шарліз Терон, але у 2008 році вона покинула проект. Потім були Гвінет Пелтроу, Ума Турман, Маріон Котійяр і Рейчел Вайс. Нічого не виходило, поки Том Хупер не зацікавився. Він обрав Едді Редмейна на роль Ейнара і показав йому сценарій під час зйомок "Знедолених". Актор погодився, а трохи пізніше Алісія Вікандер приєдналася, щоб виконати роль художниці. 
Режисер картини "Дівчина з Данії" до цього займався вельми успішними проектами. Варто згадати "Король говорить!" із Коліном Фертом і "Знедолені", картину, зняту за мотивами твору Віктора Гюго. 
Музикою для фільму займався лауреат Оскара Олександр Депла. Він працював над такими стрічками як "Розмальована вуаль", "Дерево життя", "Гаррі Поттер і Дари Смерті", "Операція Арго", "Гра в імітацію" та ін.
Зйомки картини проходили у Лондоні, Копенгагені, Бельгії, Норвегії та Німеччины.

 

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення