Поради щодо догляду за сухою шкірою тіла

bepanthen.ua
Автор:
bepanthen.ua
19 квітня 2024

Правильний догляд, що відповідає потребам вашого типу шкіри, є запорукою молодого та здорового вигляду. Навіть найкраща косметика не може замаскувати проблеми погано доглянутої шкіри. Хоча це може здатися складнішим для жирного типу шкіри, чутлива та суха шкіра тіла є не менш складним завданням [1].

Поради щодо догляду за сухою шкірою тіла

Наша шкіра пов'язує нас зі світом, тому все, що впливає на неї, має вплив на ваше життя. Компанія Бепантен вже понад 70 років розробляє рішення, які допомагають вашій шкірі. Бренд Bepanthen живить, захищає та допомагає зцілити вашу шкіру, зберігаючи її здоровою.

Типи сухої шкіри

Через різну вираженість симптомів розрізняють кілька підтипів сухої шкіри [2]:

  1. Суха шкіра з дефіцитом ліпідів - характеризується недостатнім виробленням природних сполук, необхідних для підтримання належного рівня живлення та зволоження. Така шкіра може бути сухою, шорсткою і більш схильною до подразнення.
  2. Дуже суха шкіра тіла з дефіцитом вологи - суха шкіра, якій важко підтримувати потрібний рівень зволоження. Це може бути викликано як внутрішніми факторами, такими як недостатнє зволоження або порушення потовиділення, так і зовнішніми факторами, такими як сухе повітря. Шкіра стає тьмяною, лущиться і надмірно стягнутою.
  3. Суха і чутлива шкіра - цей тип схильний до розвитку алергічних реакцій і частих подразнень. Шкіра чутлива до косметичних інгредієнтів, миючих засобів і зовнішніх подразників. Люди з чутливою шкірою скаржаться на періодичні почервоніння, свербіж і сухість.
  4. Атопічна шкіра - цей підтип дуже чутливий і схильний до почервоніння, алергічних реакцій, лущення, розтріскування, утворення виразок і неприємного свербіння, яке може призвести до пошкодження шкіри через подряпини. Характерні також рецидивуючі запалення. Атопічна шкіра має низьку толерантність до косметики. У деяких людей, особливо у дітей, діагностується стан, який називається атопічний дерматит.

Суха шкіра тіла що робити?

Як вибрати косметику для сухої шкіри? Щоб зробити правильний вибір косметики для сухої шкіри, найкраще спочатку проконсультуватися з дерматологом. Спеціаліст проведе оцінку стану шкіри і на основі цього порекомендує засоби, які відповідають усім її потребам [3].

Перед тим, як впроваджувати будь-яку нову косметику, добре почати з проведення тесту на невеликій області шкіри, наприклад, на передпліччі. Після нанесення засобу поспостерігайте за реакцією цієї ділянки протягом 24-48 годин, щоб переконатися, що речовина не викликає подразнення або алергії [1].

Мета догляду за сухою шкірою - забезпечити інтенсивне зволоження та утримати цю вологу на довший час. Варто обирати косметичні засоби, які містять такі інгредієнти, як гіалуронова кислота, гліцерин, кераміди, сечовина або рослинні олії. Вони допомагають відновити захисний шар епідермісу, запобігають виходу води і захищають колір обличчя на цілий день. Жирні, важкі креми краще залишати на ніч, а вдень використовувати більш легкі консистенції, наприклад, ті, що містять мінеральні солі, молочну кислоту, амінокислоти, вітаміни А і Е, пантенол і УФ-фільтри. Уникайте косметики, що містить подразнюючі хімічні інгредієнти, наприклад, спирт, штучні барвники, парабени або ароматизатори. Вони можуть подразнювати чутливу шкіру та посилювати сухість [3].

Суху, подразнену шкіру не слід надмірно очищати, мити водою з милом або відлущувати. Натомість обирайте м'які гелі, пінки або лосьйони для вмивання, які не пересушують шкіру і м'яко видаляють забруднення та залишки косметики. Після зняття макіяжу не забудьте скористатися м'яким тоніком, щоб збалансувати рівень pH шкіри.

Кілька разів на тиждень ви можете доповнити догляд за шкірою живильними масками, які глибоко регенерують і зволожують шкіру [2].

Література

1. Williams, Hywel C. Atopic dermatitis: the epidemiology, causes and prevention of atopic eczema. Cambridge University Press, 2000. Page 25

2. Werfel, T., et al. "Eczematous reactions to food in atopic eczema: position paper of the EAACI and GA2LEN." Allergy 62.7 (2007): 723-728.

3. Ehlers I, Worm M, Sterry W, Zuberbier T. Sugar is not an aggravating factor in atopic dermatitis. Acta Dermatol Venereol 2001; 81:282–284.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Стратегії гри в рулетку в Pin Up games
Стратегії гри в рулетку в Pin Up ga... Які різновиди рулетки існують? Як грати в азартну гру та вигравати? Читайте детальніше про особливості рулетки та її вар...
Секрети гри в автомати на гроші в Pin-Up онлайн: поради для гемблерів
Секрети гри в автомати на гроші в P... Український азартний бізнес розвивається дуже стрімко. В одному з найбільш відомих та надійних віртуальних закладів, яки...
SEObanda - ваш партнер для успішного просування бізнесу
SEObanda - ваш партнер для успішног... SEObanda - компанія, що спеціалізується на просуванні сайтів та допомагає бізнесу досягати успіху в онлайн-просторі. Зав...