Що робити зі спінінгом влітку

MoeMisto.ua/od Афиша Одессы
Автор:
MoeMisto.ua/od Афиша Одессы
19 липня 2019

Що робити зі спінінгом влітку

Що робити зі спінінгом влітку

 

Серед рибалок є думка, що літня спека та полювання на хижака несумісні. Особливо це стосується найспекотнішого літнього місяця, липня. Частково це правда. Річ у тому, що активність щуки та інших хижаків зменшується, а рибалки відкладають спінінг до кращих часів. Насправді все не так трагічно, якщо ми володіємо декількома тактичними заходами та маємо правильну приманку, яка чекає свого часу у магазині Gobio.

Коли хижак найбільш активний

Спека дуже сильно впливає на години активності щуки. Час активності дуже сильно зміщується, якщо ми знайомі з поведінкою цієї риби восени чи взимку. Якщо в травні ми мали змогу вийти на водоймище о шостій ранку та ловити геть до обіду, то в липні картина інша. По-перше, світає набагато раніше. О четвертій ранку вже досить світло задля того, аби хижак вийшов на полювання, бо саме щука дуже чутливо ставиться до сонячного та місячного світла.

О десятій вечора вже темно, хижа риба втрачає активність приблизно до третьої години ранку. Вона осідає на глибині, там прохолодніше, а коли стає трохи світліше, щука іде на мілину. Там вона проводить приблизно шість годин, майже до десятої ранку. Саме в цей час у нас є можливість зловити не одну і не дві хижачки.

Що вдягати

Це теж важливий момент, тому що на риболовлі нам має бути комфортно, ми маємо почуватись впевнено. Найбільше, від чого варто захищатися, це від сонячних променів, які в липні занадто активні. Слід подумати про головний убір з вентиляцією та поляризаційні окуляри. Вони не завадять, враховуючи яскраві відблиски на поверхні води. За допомоги окулярів ми зможемо контролювати наживку на великій відстані, не відчуваючи втоми очей. Гумові чоботи не найкращий варіант, в них нога буде відчувати втому та спеку, краще підійдуть неопренові.

Обираємо правильну тактику

Більшість помилок рибалки роблять саме по тактиці. Найчастіше це пов'язане з тим, що ми рибалимо на незнайомій водоймі. Ми не знаємо, де розташовані корчі, затоплені дерева, каміння, під якими любить ховатися щука. Або ж намагаємося підкинути хижаку таку приманку, на яку він взагалі не ловиться, або ловиться за інших обставин. Наприклад, діпові воблери на мілині не працюють взагалі, так саме, як і джиг, для яких потрібні ями та заглиблення.

Перших декілька ранкових годин ефективніше зондувати велику глибину за допомогою джигу, він дозволить прозондувати дно та виявити ями. Коли ми загалом склали уявлення про рельєф дна, можна застосовувати менш важкий джиг, на 10 або 12 г. Після цього можна користуватися воблерами з зануренням на 2-2,5 метри. Він грає активніше та примусить хижака зробити повторну атаку, якщо перші були невдалі.

 

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Секрети гри в автомати на гроші в Pin-Up онлайн: поради для гемблерів
Секрети гри в автомати на гроші в P... Український азартний бізнес розвивається дуже стрімко. В одному з найбільш відомих та надійних віртуальних закладів, яки...
SEObanda - ваш партнер для успішного просування бізнесу
SEObanda - ваш партнер для успішног... SEObanda - компанія, що спеціалізується на просуванні сайтів та допомагає бізнесу досягати успіху в онлайн-просторі. Зав...
Поради щодо догляду за сухою шкірою тіла
Поради щодо догляду за сухою шкірою... Правильний догляд, що відповідає потребам вашого типу шкіри, є запорукою молодого та здорового вигляду. Навіть найкраща...