Вакцинація дітей і дорослих: строки та користь

MoeMisto.ua/od Афиша Одессы
Автор:
MoeMisto.ua/od Афиша Одессы
30 липня 2020

Спори про ефективність вакцинації не припиняються кілька століть. До сих пір багато батьків категорично відмовляються робити щеплення дітям, не замислюючись про загрозу життю і здоров'ю в майбутньому. На тлі коронавіруса COVID 19 активно обговорюється ефективність вакцини БЦЖ від туберкульозу: вчені виявили кореляцію даних по смертності в країнах з масовою вакцинацією БЦЖ. Щеплення потрібні. Коли їх робити дітям і дорослим?

Вакцинація дітей і дорослих: строки та користь

Віруси

Від COVID 19 вакцина знаходиться в стадії активного пошуку або попередніх досліджень. Лікарі наполягають на ефективності в період пандемії вакцини від грипу - це знижує ризик помилок діагностування і вибору протоколів лікування в період очікуваної другої хвилі коронавіруса.

Віруси постійно мутують, тому щорічно ВООЗ стверджує нові препарати. У клініці Оксфорд Медікал проти штамів 2019-2020 років застосовують ефективні вакцини GC Fly і Vaxigrip. Щеплення показані всім, від 6-ти місячних і до осіб поважного віку. Економічно ефективні масові щеплення від грипу в офісах компаній, на підприємствах торгівлі, в установах і організаціях, на виробництвах.

Щеплення від грипу допомагає пацієнтам або не помітити симптоми грипу зовсім, або перехворіти в легкій формі. Без щеплення грип викликає серйозні ускладнення, включаючи пневмонію, риніт, синусит, менінгіт, артрит. За даними ВООЗ, щорічно від ускладнень грипу в європейських країнах вмирає понад 60 тисяч осіб.

Ефективна вакцина від вірусу папіломи людини, здатного спровокувати новоутворення і онкологічні захворювання, включаючи рак шийки матки. Щеплення бажано зробити юнакам і дівчатам до досягнення статевого віку. Якщо такого щеплення вам не робили, її доцільно зробити до 45 років.

Профілактичні щеплення

На сайті Міністерства охорони здоров'я України розміщений графік профілактичних щеплень, якого повинні дотримуватися батьки. Основна імунізація починається буквально в дитячому віці. Повторні щеплення збільшують синтез антитіл і закріплюють ефективність вакцинації.

Основний календар вакцинації закінчується в 16 років, в дитячому віці за графік щеплень відповідають батьки. Повторні щеплення від дифтерії і стовбняка необхідно зробити в 18 і 28 років і в подальшому повторювати раз на 10 років. Якщо ви не робили таких щеплень — ви в групі ризику.

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
SEObanda - ваш партнер для успішного просування бізнесу
SEObanda - ваш партнер для успішног... SEObanda - компанія, що спеціалізується на просуванні сайтів та допомагає бізнесу досягати успіху в онлайн-просторі. Зав...
Поради щодо догляду за сухою шкірою тіла
Поради щодо догляду за сухою шкірою... Правильний догляд, що відповідає потребам вашого типу шкіри, є запорукою молодого та здорового вигляду. Навіть найкраща...
Інтернет у сучасному житті
Інтернет у сучасному житті Інтернет - це один із найважливіших винаходів людства, який змінив наше життя назавжди. Цей глобальний мережевий ресурс...