Вибираємо сервер для WordPress

tuthost.ua
Автор:
tuthost.ua
21 лютого 2024

Для створення сайтів та веб-ресурсів можуть бути використані різні CMS-технології, але найбільшою популярністю серед них користується WordPress. Щоб скористатися всіма перевагами, потрібно правильно вибирати хостинг. Оптимальний варіант оренда сервера , який можна вибрати для ваших потреб.

Вибираємо сервер для WordPress

Хостинг для WordPress: основні параметри

Заслужена популярність WordPress серед інших CMS-технологій обумовлена його зручним інтерфейсом, простотою у використанні (практично будь-який новачок з базовими знаннями HTML та CSS зможе в ньому розібратися після пари безкоштовних уроків в інтернеті) та наявністю безлічі плагінів.

У свою чергу для сайтів під керуванням WordPress підготовлено безліч варіантів хостингу. Оскільки пропозиції надходять від різних провайдерів, до вибору варто підійти відповідально.

Як орієнтир слід використовувати:

  • параметри дискового простору;
  • особливості сайту та використовуваного модуля;
  • обсяг оперативної пам'яті;
  • версії MySQL та HTTPS-протоколу, що використовуються.

Оперуючи вищезазначеними параметрами, можна буде вибрати найбільш підходящий хостинг для сайтів на WordPress.

Як відбувається встановлення CMS WordPress

Процес установки не займатиме багато часу, якщо користувач раніше виконував завантаження сайтів на Вордпрес. Це як їзда велосипедом, яка може викликати труднощі у новачка, але варто один раз навчитися — і далі все відбуватиметься на автоматі.

Установка складається з наступних етапів:

  • Підготовка. Перед встановленням переконайтеся, що у вас є доступ до хостинг-панелі керування та бази даних MySQL.
  • Завантаження файлів. На цьому етапі необхідно завантажити WordPress (вибрати потрібно останню версію з офіційного сайту), вийняти файли з архіву та завантажити вміст папки WordPress на ваш хостинг-сервер за допомогою FTP-клієнта або вбудованих інструментів хостинг-панелі.
  • Створення бази даних. У хостинг-панелі потрібно створити нову базу даних MySQL та обліковий запис користувача з повними правами доступу до цієї бази.
  • Налаштування конфігурації. В основному конфігураційний файл “wp-config.php” потрібно ввести параметри бази даних (ім'я бази даних, ім'я користувача, пароль), які ви створили на попередньому етапі.
  • Завершення установки. Тепер вам потрібно відкрити браузер і перейти на адресу вашого сайту, де ви побачите "Привітання до WordPress". Вам потрібно натиснути кнопку "Почати" та ввести інформацію про ваш сайт: заголовок сайту, ім'я користувача та пароль для адміністратора, електронну пошту. Після цього натисніть "Встановити WordPress"

Установка WordPress може трохи відрізнятися в залежності від хостинг-провайдера та інструментів, що використовуються, але в цілому ці кроки залишаються стандартними. Важливо дотримуватися інструкцій та звертатися до документації, якщо виникнуть проблеми.

Служба технічної підтримки хостингу

Незважаючи на те, що більшість сучасних користувачів мають чималий досвід, пов'язаний із встановленням сайтів на Вордпрес на хостинг, слід постійно бути на зв'язку з технічною підтримкою. Грамотні оператори зможуть надати чимало цінної інформації:

  • особливості процесу встановлення файлу;
  • можливість запуску автоматичної установки;
  • правила використання всієї системи та плагіна;
  • умови надання тестового періоду.

Які б питання не виникли в процесі встановлення, їх можна поставити представникам технічної служби підтримки. Вони допоможуть користувачеві вибрати веб-сервер, правильно все налаштувати та запустити.

Саме тому, вибираючи хостинг-провайдера, потрібно звертати увагу на особливості роботи технічної підтримки, на доступні конфігурації та правила. Бажано, щоб система нормально функціонувала, а також змогла надати інформацію у будь-який зручний момент.

Вартість хостингу для WordPress

Більшість сайтів зараз працюють на движку WordPress. Щоб підвищити ефективність їх функціонування, слід правильно вибирати хостинг, попередньо визначившись з конфігураціями. Деякі компанії надають можливість використання безкоштовного хостингу, але цей варіант незручний — він більше підійде для тестувальників або людей, які вивчають веб-розробку, ніж серйозних компаній.

Вартість хостингу для WordPress може сильно змінюватись в залежності від різних факторів, таких як тип хостингу, ресурси, рівень підтримки, додаткові послуги та провайдер хостингу.

Щоб мінімізувати ймовірність виникнення будь-яких проблем та збоїв під час запуску сайту, слід відповідально підходити до вибору провайдера. Якщо надмірно економити, то витрати при обслуговуванні сайту можуть суттєво збільшитись. Тут універсальних правил немає — важливо вибрати золоту середину, яка буде відповідати вашим потребам та бюджету.

Як вибрати найкращий хостинг для WordPress

На ринку щорічно з'являється велика кількість компаній, які готові запропонувати хостинг, що максимально відповідає всім вимогам. Для того, щоб прийняти правильне рішення, варто звернути увагу на те, які ціни встановлені, як працює технічна підтримка, які доступні плагіни. Тільки в цьому випадку можна буде мінімізувати всі витрати.

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Стратегії гри в рулетку в Pin Up games
Стратегії гри в рулетку в Pin Up ga... Які різновиди рулетки існують? Як грати в азартну гру та вигравати? Читайте детальніше про особливості рулетки та її вар...
Секрети гри в автомати на гроші в Pin-Up онлайн: поради для гемблерів
Секрети гри в автомати на гроші в P... Український азартний бізнес розвивається дуже стрімко. В одному з найбільш відомих та надійних віртуальних закладів, яки...
SEObanda - ваш партнер для успішного просування бізнесу
SEObanda - ваш партнер для успішног... SEObanda - компанія, що спеціалізується на просуванні сайтів та допомагає бізнесу досягати успіху в онлайн-просторі. Зав...