Як сольовий нікотин впливає на організм?

v7par.com.ua
Автор:
v7par.com.ua
07 жовтня 2024

Подейкують, що людина не здатна створити бодай щось краще, ніж матінка-природа. Відверто кажучи, з цим не можна погодитись. Інша справа, що не завжди творіння людської думки та рук використовуються на благо та задля розвитку людства. Проте, це питання знаною мірою філософське, а тема нашого сьогоднішнього матеріалу — вплив нікотинової солі на організм людини.

Як сольовий нікотин впливає на організм?

Подейкують, що людина не здатна створити бодай щось краще, ніж матінка-природа. Відверто кажучи, з цим не можна погодитись. Інша справа, що не завжди творіння людської думки та рук використовуються на благо та задля розвитку людства. Проте, це питання знаною мірою філософське, а тема нашого сьогоднішнього матеріалу — вплив нікотинової солі на організм людини.

Власне, сольовий нікотин — це синтетичний продукт. У такому вигляді він не зустрічається в природі. Цим штучна речовина відрізняється від натурального нікотину, який міститься у багатьох рослинах. Наприклад, у картоплі та помідорах. Звичайно, в улюблених продуктах багатьох людей нікотина замало. Проте, можна зробити висновок, що постійне вживання фрі чи пюрешки та томатів викликає звикання. Однак це лише наше жартівливе припущення.

Що стосується способу отримання органічного нікотину, то його видобувають методом екстракції з табачного листя. Там такої речовини вдосталь, недарма американські індіанці спочатку для бадьорості жували їх, а згодом почали використовувати під час паління. Ось з подібної витяжки з табачних листків і роблять нікотинову сіль. Вже потім вона в певній концентрації потрапляє в жижі різних виробників, наприклад, популярного бренду Octobar, та тішить шанувальників паріння.

Як виробляють нікотинову сіль

Насправді процес виготовлення нікотинової солі досить трудомісткий та не такий простий, як здається на перший погляд. Справа в тому, що сировина проходить багатоетапну обробку та очистку. Очищають звичайний нікотин від багаточисленних домішок, що містяться в природній речовині, а обробляють лужними розчинами. Ви спитаєте: навіщо? Аби нейтралізувати кислоти, що у значній кількості присутні в органічному нікотині. Робиться це не просто так, а з певною метою. Процедура допомагає знизити рівень PH до показників кислотно-лужного балансу, який спостерігається в організмі людини. Тому на виході сировина перетворюється на очищену сіль, яка має зовсім інші властивості, ніж природний оригінал.

Вперше отримали сольовий нікотин американські вчені. Вони ставили перед собою благородну мету винайти альтернативу доставці нікотину в організм людини. Адже загальновідомо, що любителі паління не можуть кинути смертоносну звичку у зв'язку з тягою до такої речовини. Перемогти нікотинову ломку не так просто, а численні загальновідомі альтернативні способи на кшталт пластирів чи жуйок виявилося неефективними. Тому було поставлено завдання створити замінник більш безпечний, ніж звичайні сигарети, та на 100% дієвий.

Що відбувається з організмом під час паріння сольової рідини

Отриманий в лабораторних умовах сольовий нікотин вже очищений від домішок та має рівень PH майже такий самий, що в людини. Тому коли така речовина потрапляє в організм після затяжки вейпера, імунна система пропускає її без перевірок та жодної тіні сумнівів. Адже вона вважає що це не чужинець, а свій. Ба більше — нікотинова сіль ще й довше виводиться з організму. На практиці це означає, що вейпер втамовує відчуття нікотинового голоду буквально за кілька затяжок. 

Різниця колосальна: якщо вільному натуральному нікотину на потрапляння в кров необхідно, в залежності від індивідуального сприйняття такої речовини та манери паріння, від 25 до 30 хвилин, то синтетичному продукту досить приблизно 8 секунд. Тобто сольовий нікотин швидший у порівнянні з органічним у 200 разів.

Це призводить до наступних результатів:

  • перекур продовжується дуже незначний час, адже двох-трьох затяжок вистачає для насичення;

  • наступний раз перекурити хочеться не скоро — час виводу речовини значно довший;

  • відпадає необхідність у великих та масивних вейпах, бо об’ємні баки для рідини стають непотрібними;

  • для паріння сольової жижі потрібні пристрої з тугою сигаретною затяжкою, тобто такою, коли пар спочатку набирається до рота, а лише потім вдихається у легені. Інакше можна легко здобути передозування.

До речі, саме завдяки винаходу сольового нікотину з'явився новий клас пристроїв для паріння — стильні та компактні багаторазові та одноразові под-системи. 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Металопластикові вікна: міфи та реальність
Металопластикові вікна: міфи та реа... Металопластикові вікна VEKA стали популярним вибором для багатьох власників будинків завдяки своїм численним перевагам....
StatBet: найактуальніші спортивні новини у вашому розпорядженні
StatBet: найактуальніші спортивні н... У світі спорту події розвиваються блискавично, і залишатися в курсі всіх важливих моментів стає все складніше. Саме тут...
Не залишитеся без геймінгу: найкращі процесори з вбудованим GPU, які мають бути в ігровому ПК
Не залишитеся без геймінгу: найкращ... Вихід із ладу дискретної відеокарти — страшний сон будь-якого геймера. Адже це означає простій комп’ютера на невизначени...