Як дігтярне мило дбає про шкіру та волосся: 10 способів використання

makeup.com.ua makeup.com.ua
Автор:
makeup.com.ua makeup.com.ua
16 червня 2021

Дігтярне мило цінується завдяки своїм антисептичним властивостям. Попри специфічний різкий запах, воно дуже популярне серед молодого населення та людей старшого віку. І не дарма. У цій статті ми розберемось, у чому користь дьогтю та як його застосовувати вінничанам у догляді за тілом.

Як дігтярне мило дбає про шкіру та волосся: 10 способів використання

Цілющі властивості березового екстракту

Дьоготь – це березовий екстракт з цілющими властивостями. Речовина, яка загоює рани та має антисептичний ефект. Тому його часто включають до складу натурального мила. В останньому не має міститися хімічних ароматизаторів, синтетичних барвників або різних хімічних реактивів, і воно підходить для лікування шкірних хвороб та загоєння невеликих ранок. Великий вибір дігтярного мила, яке можна замовити з безкоштовною доставкою у Вінницю, є в інтернет-магазині MAKEUP за цим посиланням https://makeup.com.ua/categorys/602267/ .

10 способів використовувати дігтярне мило

Найчастіше дігтярне мило використовують для боротьби з акне та щоб пришвидшити лікування деяких шкірних захворювань. Проте цей засіб можна використовувати й для інших цілей.

  • Для жирної шкіри голови спробуйте мити її дігтярним милом. Якщо вам не подобається його аромат, в піну додайте декілька крапель улюбленої ефірної олії.

  • Проти випадіння волосся. Скоро ви помітите, що шевелюра стала густішою.

  • Маска з такого мила підійде людям, у яких жирний і комбінований тип шкіри. Утворіть піну, нанесіть її на обличчя та залиште на десять хвилин. Потім змийте проточною водою.

  • Мило підходить для догляду за інтимними органами. Воно відновлює нормальну мікрофлору та допомагає уникнути інфекцій.

  • Цей засіб допомагає боротись з грибком. Для лікування та профілактики грибкових інфекцій на ногах потрібно мити ноги дігтярним милом, та періодично робити маски з піною.

  • Якщо дігтярним милом обробляти пахви та ноги, вони будуть менше виділяти поту. А ще цей засіб прибирає неприємний запах.

  • Бореться з герпесом. Для цього потрібно трохи мила нанести на проблемну ділянку.

  • Щоб позбутися тріщин на п'ятах, досить 2-3 рази на тиждень обробляти проблемні ділянки милом з березовим дьогтем.

  • Ще дігтярне мило зменшує кількість комедонів і звужує пори. Для цього потрібно щоранку ним вмиватися протягом двох тижнів. Змивати мило треба лише холодною водою.

  • Дігтярне мило можна використовувати після бриття та епіляції, якщо на шкірі є невеликі порізи. Цей засіб добре загоює рани.

Коли краще від нього відмовитись

Попри корисні властивості мила з березовим дьогтем, іноді вінничанам його використовувати не варто. Наприклад, якщо ви схильні до алергії, або у вас виникла реакція після використання цього засобу. У такому випадку потрібно відразу ж перестати його використовувати та звернутись до лікаря.

Якщо ви не переносите запах дьогтю, також краще замінити засіб на щось інше. А якщо ви вагітні, і ніколи не користувались дігтярним милом, потрібно це робити акуратно. Чутливість у цей період значно підвищується.

Бажано ще до першого використання провести спеціальний тест: нанести трохи мила на внутрішню частину ліктя та через дві години подивитись на реакцію шкіри в цьому місці. Якщо є почервоніння або дискомфорт, від мила варто відмовитись. Також не треба ним мити голову, якщо маєте сухе волосся.

Іноді після вмивання на шкірі з’являється відчуття стягнутості шкіри. Це означає, що вона пересушена, тому обов’язково після використання мила наносьте зволожувальний засіб.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Ретро-музей АвтоМотоВелоФотоТелеРадіо у Вінниці!
Ретро-музей АвтоМотоВелоФотоТелеРад... Думаєте, що музеї - це нудно, старомодно і невесело!? Помиляєтесь!) Вінницькі музеї якраз навпаки - ламають стереотипи...
Найкращі цитати Ліни Костенко: про життя, кохання, людей, пандемію і ....війну та полтику!
Найкращі цитати Ліни Костенко: про... 19 березня 2024 року святкує свій 94-річний ювілей геніальна людина, українська поетеса, одна з найвідоміших жінок сучас...
Зустрічаємо весну: які кольори в макіяжі модні цього року
Зустрічаємо весну: які кольори в ма... Ще зовсім недавно одним із помітних весняних трендів був мономакіяж, заснований на акцентах, виконаних одним-єдиним коль...