Виставка «Миротворчість. Шлях надії»

Виставка «Миротворчість. Шлях надії»

20 січня у стінах Вінницького обласного краєзнавчого музею відбудеться презентація виставкового проекту молодого вінницького художника Анатолія Гайструка «Миротворчість. Шлях надії», який 23 грудня 2014 року було презентовано у Національному музеї літератури України.
«Миротворчість. Шлях надії» - це внесок молодого мистця у спільну для багатьох людей справу боротьби за мир не лише зброєю, а власними розумом, здібностями та талантом. Своє бачення миротворчості художник висловлює через мистецтво, сповнене світла, добра та надії. Це вже четвертий з початку 2014 р. виставковий проект А. Гайструка на тему миру та єдності народу України.
До експозиції виставки «Миротворчість. Шлях надії» увійшли гобелени, олійний живопис, графічні аркуші із зображеннями українських та європейських міст.
Кульмінацією презентації проекту у столиці України стала реєстрація другого національного рекорду А. Гайструка в номінації «Мистецтво» - ювелірного витвору «Браслет «Ружа – зірка миру». Це солярний знак, який часто зустрічався у писанкарстві, вишивці, ткацтві, різьбі по дереву і декоративних розписах на всій території України.
Всього у зображенні зірки-ружі на браслеті використано 213 коштовних каменів – гранати, сапфіри, рубіни, топази та перидоти, повна кількість каменів у браслеті - 349 (усі камені сертифіковані). Проектування і розробка дизайну прикраси зайняли близько 650 годин, а для його виготовлення знадобилося ще багато місяців копіткої роботи.
Вінничани зможуть на власні очі побачити цей браслет, який Національний Реєстр Рекордів України зареєстрував як «Відтворення мотиву українського національного орнаменту - зірки-ружі - у ювелірному виробі з використанням найбільшої кількості коштовного каміння».
 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення