Виставка студентських проектів пам’ятного знаку Максиму Шимку

Виставка студентських проектів пам’ятного знаку Максиму Шимку

До 29 лютого у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї триватиме виставка студентських проектів пам’ятного знаку Герою України, лицарю Небесної Сотні, вінничанину Максиму Шимку.
Конкурс на проект пам’ятного знаку герою Небесної Сотні був організований Вінницьким коледжем будівництва і архітектури київського національного університету будівництва і архітектури.
Проекти подали 11 студентів коледжу. Всього було подано шість проектів і кожен з них надзвичайно цікавий. Всі шість експонуються зараз у залі музею, що присвячений подіям на Майдані.

Переможця серед проектів вже обрало спеціальне журі, на чолі з батьками Максима. Ним став Михайло Розанов, який навчається на 4-му курсі Вінницького коледжу будівництва і архітектури. «Мене вразила історія смерті Максима. А ідея пам’ятника з’явилась ще під час трагічних подій на Майдані, які я щиро переживав. Хотілось прилучитись до увічнення пам’яті героя. Відчуваю, що ми повинні не лише пам’ятати героїв, а й продовжувати їх боротьбу, їх працю заради кращого життя у нашій країні», - сказав майбутній архітектор.

Образи зашифровані у проекті-переможці його автор розкриває так: «Це ніби човен, що пливе бурхливою рікою, але водночас цей човен, мов скеля». У самому знакові також багато символіки з життя Максима Шимка – там є скандинавський меч, козацька шабля, козацький ріг з орнаментом трипільської культури. Скульптуру втілять у життя із пісковика вже найближчим часом.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення