Благодійні покази фільму "РІЗДВО"

Благодійні покази фільму "РІЗДВО"

Благодійні покази фільму "РІЗДВО" до Дня Соборності України та різдвяних свят

Організатори - Кінотеатр ім. І. Франка, Житомирська єпархія Української православної церкви та ГО "Форте мьюзік". Благодійні покази приурочені до Різдвяних свят та Дня Соборності. Нині час об'єднувати зусилля задля збереження соборної України. Сила - в єдності. Нещодавно митці та духовенство разом уп'яте провели благодійний Вечір колядок в Театрі ім. І Кочерги. Продовженням спільних добрих справ стануть благодійні покази фільму "Різдво".

 

Фільм створено Студією документального кіно при Синодальному інформаційно-просвітницькому відділі Української Православної Церкви. Автором сценарію та режисером фільму "Різдво" є багаторазовий лауреат православних фестивалів "Покров" та "Хрест Апостола Андрія" Олена Каретник, яка створила близько 70-ти фільмів. Продюсером стрічки є колишній речник Української православної церкви, а нині шеф-редактор Мультимедійного релігійного порталу #‎Отченаш (www.отченаш.укр) протоієрей Георгій Коваленко. Творці фільму "Різдво" розкажуть про ідею та процес його створення; про інші духовні проекти, що будуть корисні й цікаві житомирянам.

Переглянувши фільм "Різдво", глядачі дізнаються про виготовлення різдвяних вертепів у Європі, побачать старовинний український вертеп, побувають в гостях на Святвечір в італійській родині та на різдвяній вечері в українських Карпатах. Побачать святкове богослужіння в Києво-Печерській Лаврі та нічну месу у Ватикані.

Автори також пропонують переглянути художню екранізацію євангельських подій Різдва, детально відтворених на Святій Землі за участю ізраїльських акторів. Відомі біблеїсти та науковці відповідають на одвічні й суперечливі запитання.

Зйомки фільму проходили на Святій Землі, в Італії, Україні.

Також разом з переглядом фільму в п'ятницю, 22 січня, житомиряни матимуть змогу відвідати майстер-клас з бісероплетіння та української вишивки. А в суботу, 23 січня, свої виступи гостям показу подарують церковні хори. 



 Також в програмі:
21.01 Зустріч з Творчою Групою
22.01 майстер-класи з бісероплетіння та вишивки
23.01 церковні хори

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення