Унікальні місця Житомирщини

Моємісто
Автор:
Моємісто
27 квітня 2021

В цій статті ми підготували  ТОП-5 місць, які варто відвідати, перебуваючи в Житомирській області! Сподіваємось, матеріал буде вас цікавим;)

Унікальні місця Житомирщини

1. Замок Радомисль

У 2011 році на туристичній карті України з'явився новий унікальний об'єкт - замок Радомисль. Знаходиться він у місті Радомишль Житомирської області, за 100 кілометрів від столиці.

У 1612 році монахами Києво-Печерської Лаври тут була побудована перша в Центральній Україні паперева фабрика. . ЇЇ засновником став відомий релігійний і громадський діяч тих часів Єлисей Плетенецький (1550-1624). 

У 1902 році спорудження було реконструйовано з використанням червоної цегли. Після цього воно стало млином. У 1989 році млин зробив останню партію борошна і був закинутий. До 2000 року приміщення поступово руйнувалося та перетворювалося на смітник. Прилегла територія була абсолютно занедбана.
Повертати об'єкт до життя у 2007 взялась Ольга Богомолець - відомий лікар, меценат і громадський діяч. Тут вона створила історико-культурний комплекс з єдиним у світі музеєм української домашньої ікони.

На сьогодні територія замку з усіх боків оточена водою та пишним ландшафтним парком. Тут б'ють джерела, ростуть рідкісні рослини,  живуть видри, норки, бобри, лелеки, плаває риба.

  

  

2.Парк Островського в Коростені

Парк імені Островського - найвизначніша пам'ятка Коростеня (місто розташоване за 80 км від Житомира). Кожного року другої суботи вересня тут проходить відомий на всю Україну фестиваль дерунів. Розташований у самому центрі міста, на  берегах річки Уж. Пишний міст через річку, величезна статуя князя Мала та княгині Ольги, ціла мережа прогулянкових доріжок збудовані тут відносно недавно.
  

  

3. Дениші

Дениші - це крихітне село біля Житомира, але не зважаючи на це тут знаходиться декілька цікавих мальовничих місць. У самих Денишах на березі річки Тетерів розташовані руїни садиби підприємців Терещенків (кінець XIX століття). Скелясті береги біля греблі багато років привертають увагу скелелазів з усього світу. Неподалік у селі Тригір'я  знаходиться монастир, з території якого відкриваються чудові краєвиди. Всі ці місця знаходяться дуже близько один до одного, сюди можна приїхати погуляти на декілька годин,  або ж зупинитися з наметом на ночівлю.

  

  

4. Бердичівський замок

Бердичів - дуже старовинне місто в нашій області, тому саме тут можна знайти десятки архітектурних пам'яток. Але серед них всіх найбільше виділяється замок і розташований на його території монастир босих кармелітів (1642 р.). Сам замок знаходиться в місті, що є певним мінусом для туристів - любителів природи. 

  

5.Турчинівка

Турчинівка - це маленьке село. Тут можна подивитися на палац цукрових магнатів Терещенків. Біля палацу знаходяться ставок і парк. Гарний маєток, вишукані фрески, але частково це місце потребує реконструкції.

  

 

Дякуємо за перегляд! Будемо вдячні за поширення у соціальних мережах!

Події по темі:
Коментарі до події (1)
  • Юлия Ковалёва 15 Жовтня

    Красиво! Но у нас тоже. Присоединяйтесь - и сделайте, пожалуйста, и запорожские странички https://zaporizhzhia-future.com.ua/ru/poteryannaya-arhitektura-zaporozhya/
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Найоригінальніші крашанки до Великодня
Найоригінальніші крашанки до Велико... Набридло щороку фарбувати яйця цибулинням та штучними барвниками? Ми зібрали для вас круті ідеї декору головних великодн...
«Світло можливостей 2.0»: агенція Svitlo запускає новий етап безоплатного проєкту для підсилення комунікацій малого й середнього бізнесу
«Світло можливостей 2.0»: агенція S... З метою допомоги малому й середньому бізнесу розвивати комунікації в часи викликів та в умовах обмеженого ресурсу, агенц...
Традиції та заборони на Великдень
Традиції та заборони на Великдень Великодні традиції існують багато століть. Ознайомимось з найпопулярнішими