Черкаський академічний хор в Житомирі

Черкаський академічний хор в Житомирі

Всі анонси від: Житомирська філармонія

Виколисаний у Черкаському краї, на батьківщині Тараса Шевченка, Семена Гулака-Артемовського, Кирила Стеценка, Порфирія Демуцького, увібрав у себе мелодику, дух і слово українського пісенного мистецтва і підняв його на найвищі вершини.

Створений у травні 1957 року хор пройшов яскравий творчий шлях. З перших років свого існування він заявив про себе як самобутній, неповторний своїм особливим звучанням на живій і міцній народній основі пісенний колектив, що черпає своє натхнення з народних джерел, збагачує перлини співучого фольклору мистецтвом класики.

Засновником колективу і його першим художнім керівником був Кущ Микола Давидович – випускник Київської консерваторії, який працював в колективі з 1957 року по 1963 року.

У різні роки творчої діяльності його керівниками та головними диригентами були Андрій Хмара, Володимир Конощенко, Анатолій Пашкевич, Євген Кухарець, Петро Савчук, Олександр Стадник, Анатолій Авдієвський, Леонід Трофименко.

У вересні 1957 р. колективу було присвоєно звання – Черкаський державний український народний хор, а у 1969 р. - почесне звання "Заслужений”.

В 2007 році наказом Міністерства культури і туризму України Черкаському народному хору було присвоєно статус Академічний.
Черкаський академічний заслужений український народний хор, який вийшов з народу, поповнює з його невичерпного пісенного джерела репертуар, щедро дарує його своєму народові.

Запрошуємо вас 12 вересня в обласну філармонію імені С.Ріхтера, початок о 18:30!

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення