Музей космонавтики ім. С.П.Корольова у Житомирі

Музей космонавтики ім. С.П.Корольова у Житомирі

Всі анонси від: Музей космонавтики

Музей космонавтики ім. С.П. Корольова відкритий для відвідувачів з 1991 року є гарним варіантом куди піти з дитьми та всією сім'єю у  Житомирі. 

Музей космонавтики ім. С.П. Корольова у Житомирі найкращим музеєм космічного профілю в Україні.

Тут ви гарантовано

  • отримаєте позитивні емоції,
  • ознайомитесь з колекціями космічного спрямування, зокрема техніка, спорядження, предмети побуту, нумізматика, предмети, які розповідають про історію розвитку космосу в Україні,
  • також завдяки зорельоту (симулятор)“Еней” можете відправитись у віртуальну космічну мандрівку до будь якої планети Сонячної системи, це дає можливість для дітей спробувати себе у ролі космонавта, дізнатись відстань від Землі до Місяця тощо. Варто зазначити, що “Еней”-це перший космічний симулятор в Україні, являє собою справжню кабіну для двох пілотів, великй екран на якому відтворюються картинки космосу та різні інструменти управління. 

В музеї працює дві експозиції:

Експозиція "Космос"

Незвичайне поєднання світла і музики експозиції «Космос» створюють у залі дивовижну атмосферу присутності в космосі.

  • В цій експозиції представлені спускний апарат космічного корабля «Союз-27»; 9 міліграмів місячного грунту; виставковий зразок космічного корабля «Союз», макети «Лунохода-2» та спускного апарату гагарінського «Востока» у натуральну величину; польотні речі космонавтів, космічна їжа.

Тут також спеціально створена сценічна зона дає можливість проводити тут конференції, семінари, літературні і музичні вечори, виставки дитячої, технічної і художньої творчості, кінофестивалі, мистецькі акції та ін.

Меморіальний будинок-музей академіка С.П. Корольова

Цей будинок є пам’яткою історії та архітектури і охороняється законом. 1 серпня 1970 року Марія Миколаївна Баланіна – мати Сергія Корольова, у присутності житомирян і численних гостей урочисто відкрила музей свого сина – частину квартири, в якій на початку минулого століття мешкала родина Корольових. За два роки до 70-річчя з дня народження С.П. Корольова, було прийнято рішення про передачу музею усього будинку. Напередодні ювілею, 7 січня 1977 року, відбулося друге урочисте його відкриття з повністю відновленою меморіальною частиною та новою експозицією про життєвий і творчий шлях видатного конструктора. 

В ньому зберігаються його особисті речі, локон волосся, кроватка в якій він спав.

Експозиція була створена Народним художником України Гайдамакою Анатолієм Васильовичем.

РЕЖИМ РОБОТИ / ЦІНИ

  • Попередній запис за тел. (0412) 47-26-27 та (068) 42 02 044
  • Музейна каса працює з 10:00 до 17:15
  • Останній четверг місяця – санітарний день
  • 13.00-14.00 санітарна перерва

ВАРТІСТЬ ВХІДНОГО КВИТКА:

  • Дорослий квиток – 100 грн
  • Дитячий квиток – 60 грн

Житомир, вулиця Дмитрівська 2

Коментарі до події
Розклад
Отримуйте
регулярні оновлення