Етно-гурт «Дуліби»

Ідея створити етнічний гурт «Дуліби» виникла під час експедицій в районі Волинського Полісся (нині Волинська і Рівненська область) в середині 90-х років XX століття. В експедиціях брали участь етнографи Рівненського інституту культури, експерти Києва, представники інших країн , включаючи студентів з університетів Лондона і Варшави.

На даний момент етно-проект "Дуліби" активно розвивається, дає концерти, працює над новими проектами, при цьому виконуючи всі пісні виключно українською мовою. Пісня - це душа народу, а для тих, хто, якщо не молодий спеціаліст, життя продовжувалося в розробці краси енергійної молодої квітки України. Артистки Світлана Юзюк та Рита Рагімова є дипломованими спеціалістами  у галузі  автентичного  мистецтва України,а також вони з цікавістю та любов'ю ставляться до музики національної спадщини, які припускають збереження та демонстрацію унікальних скарбів фольклору.

 2005 рік є датою заснування гурту. В його основі  лежить зразок записаного колись в експедиції матеріалу українського фольклору. Пізніше в студії звукозапису "Nell Estudio", з наживо прописаними інструментами пісні було аранжовано з вкрапленнями електронних семплів.
Такаж співзвсновниками гурту були сестри  Оксана і Руслана Савчук, а також першокласні художники "Дуліби" Ірина Сливчук та Юлія Молодцова, яка потім продовжили свою творчість, створивши свою власну групу "Etno XL". Через деякий час онуки знаменитої співачки Ани Куришко, Галина та Яна Кришко, продовжили вокальну ланку. Але, нажаль, через 5 років роботи в гурті, вони покинули проект.

З 2011 року солістами етно-гурту "Дуліби" були Ріта Рагімова, Світлана Юзюк та Юлія Миколайчук, з яких з 2015 року солістами залишилися лише перші двоє.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення