Хор Cappella Corale Varsaviana

Колектив був створений у 2007 році за ініціативи диригента Романа Реваковича, який активно працює у хоровій та оркестровій сферах та співпрацює з досвідченим менеджером Малґожатою Шиманек-Пьотровською.

Хорава капела об’єднує шанувальників хорової музики різних епох та історичних періодів. ЇЇ учасниками є професіонали – випускники та студенти вищих музичних навчальних закладів Польщі. Капела приймала участь у численних записах музики до кіно, які робилися у Польщі та за кордоном. У 2007 команда виступала у Королівському замку Варшави на спільному концерті разом з Державним російським камерним хором в рамках “Сезону російської культури в Польщі”.

У травні 2011 капела приймала участь у Месі Подяки з нагоди беатифікації Яна Павла II, а також у концерті музики Міхала Лоренца “Missa Magna Beatificationis” (Велика бевтифікаційна меса)  у Римі. Особлива пристрасть та знання музичних традицій східного християнства, які є у Романа Реваковича, зкеровують колектив до репертуару православної музики, зокрема виконання “Всенічної” Сергія Рахманінова, а також української церковної музики.

Хор має в репертуарі цілі програми, присячені польській хоровій музиці, до яких входять твори багатьох відомих інших польських композиторів. Cappella Corale Varsaviana спільно з Лондонським симфонічним оркестром (London Symphony Orchestra) взяла участь у записі “Przymierza” (“Заповіт”) Міхала Лоренца – твору, написаного з нагоди 1050 річниці хрещення Польщі.

Концерт у нашому місті відбудеться 30 червня.

Місце проведення події: обласна філармонія імені Ріхтера.

Початок о 16:00.

Квитки купуйте в касі філармонії або тисніть на кнопку, яка вказана під мапою в шапці події!

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення