Інтуїтивне малювання

Інтуїтивне малювання

Всі анонси від: Лариса Довженко

Інтуїтивне (правопівкулеве) експрес-малювання – метод розвитку творчих здібностей та зняття психологічного напруження

Більшість людей вважають, що вміння малювати притаманне далеко не кожному. Обов'язково повинні бути які-небудь вроджені задатки, талант, здатність бачити по-іншому. Але, виявляється, що все не так. Під час виконання вправ по правопівкулевому малюванню відбувається зміна сприймання світу, розвивається здатність до візуалізації, ламаються стереотипи. Формується відношення до життя як до творчості і розвивається інтуїтивне мислення.

Всі ці процеси відбуваються за рахунок тимчасового гальмування роботи лівої півкулі і людина (дитина), не звертаючи увагу на логіку, переносить на папір своє бачення предмета. В цей час ми просто малюємо те, що бачимо, не замислюючись про те, як потрібно малювати правильно.

Відключення логіки та раціональної оцінки є результатом такого інтуїтивного методу творчості. Інтуїтивне малювання – як метод арт-терапії – це чудовий спосіб позбавитися внутрішньої цензури, прибрати емоційні блоки та подивитися на світ з іншої сторони. Страхи, затиски, комплекси, негативні емоційні стани будуть вже не такими значущими, не такими реальними та безвихідними.

Правопівкулеве малювання одночасно і діагностує і приносить задоволення від вираження себе. В результаті такого способу малювання наші обидві півкулі знаходяться в повній гармонії. При цьому працездатність головного мозку здатна збільшитися до п’яти разів. Методика унікальна ще тим, що підходить практично для всіх людей, в незалежності від статі та віку ( від трьох років).

Інтуїтивне малювання – це не стільки навчання зображувальному мистецтву, а скоріше за все тренінг, який дозволяє розкритися, зняти перепони та напруження, які заважають розкриттю індивідуальності та творчих можливостей особистості.


Інтуїтивне малювання:
• навчає слухати свою інтуїцію та себе
• прибирає бар’єри «я не зможу», «у мене не вийде»
• знімає негативні емоційні стани та підвищує настрій
• розвиває творчий потенціал
• дає можливість отримати задоволення як від процесу так і від результату
• використовується під час відновлюючого періоду після інсульту
• покращується мозковий кровообіг
• призводить до формування нових шляхів взаємодії між різними областями головного мозку
• включає компенсаторні механізми
• може використовуватися як методика для розвивальної та корекційної роботи з дітьми
• допомагає знімати прояви хронічного стресу та емоційного та професійного вигорання, безсоння, знижує тиск при гіпертонії тощо


Це можливість відкрити джерело творчих здібностей, набути почуття натхнення та отримати задоволення як від процесу так і від результату роботи.
Саме головне – довіритись інтуїції, почуттям, емоціям і рукам, які самі все зроблять.

Вам не потрібно бути художником! А просто повірити собі!

Телефони для довідки вказані в шапці події.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення