Іво Бобул у Житомирі

Запрошуємо всіх бажаючих на концерт Іво Бобула. Концерт відбудеться 23 жовтня о 19:00 у Житомирському Драмтеатрі ім. І. Кочерги.

Іво Бобул
(справжнє ім'я - Іван Васильович Бобул) - колись популярний радянський, а зараз український співак. Народний артист України.

На професійну естраду Іво Бобул вийшов в 1980 році в складі ВІА Чернівецької філармонії «Черемош» (до цього він був ресторанним артистом), через рік перейшов у «Живу воду» (де замінив свою майбутню дружину і соратницю на естраді Лілію Сандулесу). У 1983 році новий директор філармонії Левко Дутківській зацікавився співаком і написав для нього цикл пісень («Зоряна ніч», «Якщо любиш, кохай», «Я Побачив гори», «Мій край»), які досить оперативно були випущені «Мелодією».

Довгий час після цього Іво Бобула не було чутно - він працював в Тернопільській філармонії і користувався тільки регіональної популярністю.
До всеукраїнського слухача він повернувся лише в 1990 році з найбільш популярною зі своїх пісень «На Україну повернусь» Остапа Гавриша. На Бобула звернув увагу композитор Олександр Морозов і запросив в свій музичний центр в Черкасах.

Пісні «Старе джерело», «Рідна хата», «Голуба вода», «Місячне колесо» вивели Іво Бобула в лідери серед виконавців традиційної естради. У Черкасах же й було знято перший відео альбом Іво Бобула «Душі криниця». У 1991 році Іво повернувся до Чернівців і почав співати в парі з Лілією Сандулесу: «Берег любовi», «А липи цвітуть», «Пломінь мого серця». На початку 1998 року Іво Бобулу присвоєно звання Народного артиста України.


Іво Бобул став дуже відомим серед молоді, коли гурт «Танок на майдані Конго» створив саркастичну пісню «Іво Бобул», де співака представлено у вигляді супергероя, а в 2015 році вони виконали її разом на концерті в честь дня народження гурту. У 2010-го року інтернет-спільнота Учан вибрала Бобула своїм талісманом.

Навесні 2016 приєднався до патріотичного флешмобу #яЛюблюСвоюКраїну, розповідаючи у відеозверненні за що він любить Україну. 

Кандидат в народні депутати від політичної партії «Патріот» на парламентських виборах 2019 року, № 5 в списку.


Тож приєднуйтесь до нас! Концерт розпочинається о 19:00 в Житомирському Драмтеатрі.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення