«Кам'яне село» - український стоунхендж

«Кам'яне село» - український стоунхендж

Всі анонси від: Турагенція "Патріот"

Тур починається з оглядової екскурсії по місту Олевськ.

За історичними документами Олевськ вперше згадується в 1488 році.

Назву міста пов'язують з ім'ям Овруцького князя Олега Святославовича, який жив і княжив у кінці X століття.

Також під час екскурсії ви побачите муровану церкву Св. Миколая 1596 - класичний зразок укріпленого храму українського середньовіччя зі стінами завтовшки майже в 2 метри і вузькими вікнами-бійницями, римо-католицький костел Воздвиження Святого Хреста в Олевську - складний сучасний храм в самому центрі міста. Дізнаєтеся про Українську повстанську армію отамана Бульби-Боровця, про те як була проголошена Олевська Республіка.

Потім Вас чекає державний заповідник «Кам'яне село», який знаходиться недалеко від міста Олевська. Він цікавий не тільки будинками, «cкамьяніли». Тут можна знайти «Божий слід». Кажуть, що ступивши в нього босоніж, можна вилікуватися від хвороб. Можна загадати бажання, яке неодмінно збудеться.

Геологічний заказник місцевого значення «Кам'яне село» безпосередньо знаходиться в Замисловицькому лісництві Білокоровицького держпідприємства лісового господаства.

Займає територію 15 гектарів. Характеризується численними виходами на поверхню порід мореного типу і залишками кам'яних валунів льодовикового періоду, які в процесі вивітрювання набули форм сільських будівель: будинків, хлівів і т.д. Однак новітні наукові дані свідчать про місцеве, а не льодовикове походження цих мегалітів. Крім велетнів у вигляді жител, зустрічаються й інші, не менш оригінальні споруди. Найвідомішим з них є «Божий камінь». Пройшовши босоніж Божими слідами, потрібно загадати бажання, яке, кажуть, обов'язково збудеться. А ще можна перевірити ступінь своєї похибки, спробувавши пролізти крізь щілину між Божим і диявольським каменем. Праведники проходять легко, грішні - можуть застрягти. Екскурсанти почують як місцеві легенди, так і наукові гіпотези про походження цієї дивної місцевості.

Пообідати після прогулянки на свіжому повітря, можна безпосередньо в заказнику, на спеціально обладнаній місцевості.

Але якщо трішки почекати, і проїхати кілька кілометрів, потрапимо на місце відпочинку, розташоване на березі р. Перги, що називається «Старий бук». На пікнік пропонується грибна юшка з реберцями, борщ , вуха, грудинка, варену картоплю, кашу, омлет, овочі, зелень, хліб, компот або компот. Всі страви готуються на вогні, з натуральних продуктів, у вашій присутності, досить швидко, поки гості милуються краєвидами і фотографують красиві пейзажі.


Бажаючі за обідом зможуть подегустувати калганівку - настоянку вищезгаданого калгану, або зубрівку, або вишнівку, або питних медів на всі смаки. Відвідавши Олевськ і Кам'яне село, мандрівники дізнаються багато нового, цікавого і пізнавально про Полісся, поїздка і відпочинок на природі надовго залишать приємні спогади і незабутні враження.

Програма туру:

 07:00 - виїзд з міста Житомир.
10:30 - прибуття в місто Олевськ. Оглядова екскурсія:
- Свято-Миколаївська церква (пам'ятник архітектури XVI ст.)
- католицький храм Воздвиження Святого Хреста;
- оглядовий майданчик корчми «Гетьман»;
- садиба поміщика Богомазова пам'ятники архітектури XIX ст.
- історична пам'ятка «Бабина гора».
12:00 - прибуття в Кам'яне село. Екскурсійна програма. Обід.
18:00 - виїзд в р .. Житомира.
22:00 - прибуття в м Житомир.


Додатково оплачується:
- екскурсійне обслуговування 50 грн. з людини.
- польова кухня 100 грн. (за бажанням)

Запрошуємо всіх! Буде цікаво.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення