Концерт академічної хорової капели «Орея»

Концерт академічної хорової капели «Орея»

Всі анонси від: Житомирська філармонія

⭐️6 лютого о 18:30 ⭐️ запрошуємо всіх любителів хорового співу на вечірній концерт славнозвісної  академічної хорової капели "Орея" Житомирської обласної філармонії ім. С. Ріхтера.

🎼На вас чекають як нові, так і кращі твори у виконанні колективу, оригінальні обробки українських та закордонних авторів.
‼️   Ми впевнені, що цей колектив зможе подарувати вам гарний настрій, позитивні емоції та незабутні враження.

Що собою представляє академічний хор «Орея»? Це — група артистів, які зовсім не володіють «великими» голосами, але які звучать як один великий Голос. Люди, що "живуть сценою," нею володіють, артистів, які є одним художнім організмом, але кожен з яких може робити на сцені щось неймовірне.
[ev_photo_gallery]
Ця капела була заснована в кінці 1986 року на базі хору Житомирського музичного училища імені В. С. Косенка за підтримки обласного Музичного Товариства, при міському Будинку культури Олександром Вацеком — українським диригентом, хормейстером.

Кожен концерт стає черговою неймовірною сенсацією в хоровому мистецтві. Несамовите захоплення і радість від почутого і побаченого «дива» затьмарює лише одна обставина — щирий жаль про те, що явище настільки культурного рівня в нашій країні так гідно ще  не оцінили.

Все те, що на сьогоднішній день включає в себе ідея хорового театру, про що активно говорять, і що починають поступово впроваджувати на сцену провідні хорові колективи країни, — все це вже є і успішно працює в колективі Олександра Вацека. У хоровому середовищі його без перебільшення можна назвати законодавцем мод.

Вацек не тільки «розв’язав руки» артистам хору, зумівши подолати їх холодну сценічну статичність і змусивши рухатися. Вацек відкрив іншу перспективу. Він довів, що один і той же склад виконавців може співати не просто різну музику, а ще й співати її в різних вокальних манерах. Тобто, бути і академічним хором, і народним хором, якщо треба — «дитячим» хором, а якщо хочете — то й джазовим або естрадним «брендом». Ось вона, наступна сходинка на шляху до «хоровому театру», де диригент — «це режисер вокального звуку, його фарби, тембру» (за визначенням Лариси Бухонської). І все це аж ніяк не позначається негативно на якості виконання.

Абсолютно очевидно, що професіоналізм «Ореї»знаходиться не на тому рівні, коли стежиш «спіткнеться чи фігурист на високому стрибку», а на рівні «чи зможе він зараз перевершити сам себе». Прикладом тому є фантастичний «Політ джмеля»…

Але, саме головне у виконанні «Ореї» і самого Вацекa — це справжній, абсолютний контакт з публікою,— саме такий, яким повинен бути контакт артиста з глядачем. Контакт, що містить театральності рівно стільки, скільки потрібно, щоб утримати інтригу в залі, але обеззброюючий, щирий,  імпровізаційний.

Також дивіться інші концерти в Житомирі.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення