Міжнародний фестиваль дерунів

Міжнародний фестиваль дерунів

12 вересня 2015 відбудеться Сьомий Міжнародний фестиваль дерунів у Коростені в центральному парку міста.  Фестиваль дерунів у Коростені традиційно проходить в середині вересня. Він стартує опівдні святковою ходою центральною вулицею міста, після чого в Центральному парку проводиться урочисте відкриття свята з підняттям прапора і виконанням гімну фестивалю.
Фестиваль проходить з метою зближення слов’янських народів, відновлення традицій та передачі молоді бережливого ставлення до кухарської справи наших предків. На фестивалі демонструються і дегустуються найкращі деруни з усіх куточків України та інших країн.
В рамках фестивалю проводяться конкурси на найкращий транспарант, прославляючий деруни, на кращий твір про деруни, на кращий анекдот, вірш, пародію на народну пісню та смішну історію та багато багато іншого.
Фестиваль дерунів у Коростені - це незабутню подорож у світ національної традиційної кухні, надзвичайного українського колориту, прикрашених корстенською самобутністю та гостинністю!

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення