Наталка Полтавка

Наталка Полтавка

9 вересня 2015 р. о 19-00 Полтавський академічний музично-драматичний театр ім. І. Гоголя представить до Вашої уваги виставу «Наталка Полтавка» (І.П. Котляревський, М.В. Лисенко)

В українському селі поблизу Полтави, що розташувалася біля річки Ворскла, живе  вдова Терпилиха зі своєю донькою Наталкою, яка вже чотири роки чекає свого коханого Петра, що пішов з рідної домівки на заробіток. В бідну, але красиву і добру дівчину закохується судовий урядовець, возний Тетерваковський. Залучившись підтримкою сільського виборного Макогоненка, який умовляє стару Терпилиху вплинути на дочку, після довгих умовлянь, тиску і сліз, відбуваєються заручини Наталки з возним. Але раптом до села повертається Петро.

І.П. Котляревський написав свій драматичний твір у 1819 році спеціально для трупи полтавського театру, де обіймав посаду одного з директорів. Цікавим історичним фактом є і те, що роль виборного Макогоненка була призначена актору трупи, видатному майстру сцени Щепкіну Михайлу Семеновичу. За 75-річну історію нашого театру опера нараховує  5 постановок. Прем’єра останньої – 22 березня 2012 року.

Режисер-постановник – І. Нестеренко (м. Київ)
Диригент-постановник – народний артист України   В.Скакун
Художник-постановник – І. Кліменченко
Асистенти режисера – народний артист України В. Голуб, М. Томм
Балетмейстер-постановник – С. Мельник
Хормейстер – В. Оріщенко
Концертмейстер – Н. Зайко
Переможницями Всеукраїнських конкурсів на краще виконання ролі Наталки стали актриси нашого театру: заслужена артистка України В. Волкова (1969 р.) і артистка М. Томм  (1994 р.).

ДІЙОВІ ОСОБИ ТА ВИКОНАВЦІ:
Наталка, українська дівчина – Маргарита Томм, Лідія Кретова
Горпина Терпилиха, її мати – народна артистка України Неллі Ножинова, Ніна Савченко
Петро, коханий Наталчин – Едуард Ільницький, Геннадій Продайко 
Микола, далекий родич Терпилишин – Сергій Озерянко
Тетерваковський, возний, жених Наталчин – заслужений артист України Олег Шеремет заслужений артист України Микола Дудник 
Макогоненко, сільський виборний – народний артист України Василь Голуб, Віталій Крапіва

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення