Офелія

 Це історія розквіту, розвитку та падіння одного королівства в Данії.

У чотирнадцятому столітті не так уже все й відрізнялося від сучасності – гнилі політики, які хочуть прийти до влади, постійні інтриги навколо престолу та всяке подібне. На тлі всього цього доля чарівної молодої дами Офелії здається не настільки значною. Так і було б, якби в неї не закохався сам принц данський Гамлет. І це взаємно.

Спокійне життя в королівстві перериває смерть короляйого, безсумнівно, убили. Престол зайняв не Гамлет, хоча мав на це повне право, а самозванець король Клаудіус. Гамлет присягнувся помститися за батька. Жертвою всієї цієї жахливої ситуації є як раз Офелія: вона або буде вірна коханому та постраждає сама, або допоможе собі. Це буде складний вибір.


Це нове прочитання легендарної п'єси Вільяма Шекспіра "Гамлет".

Режисером проекту стала Клер МакКарті. У цьому амплуа в неї є робота "10 миттєвостей долі" (2013).

Ролі у фільмі виконали: Дейзі Рідлі ("Зоряні війни: Пробудження сили" (2015)), Наомі Воттс ("21 грам" (2003, номінація на "Оскар"), "Розмальована вуаль" (2006), "Неможливе" (2012 , номінація на "Оскар")), Джордж МакКей ("Хлопчики повертаються" (2009), "Капітан Фантастик" (2016), "Де стикаються руки" (2018)).

Прем'єра картини відбулася 22 січня 2018 року на Кінофестивалі в Санденсі, США.

Кінокритики сайту https://www.metacritic.com стрічці поставили оцінку 60/100, а на https://www.rottentomatoes.com можна знайти 59% позитивних відгуків.


Рейтинг:7.00

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення