Перший міжнародний  історико-культурний фестиваль «Добриня Фест 2019»

Перший міжнародний історико-культурний фестиваль «Добриня Фест 2019»

Перший міжнародний  історико-культурний фестиваль «Добриня Фест» присвячений видатному історичному діячові Київської Русі на ім’я ДОБРИНЯ - прототипу билинного богатиря Добрині Никитича.

В безлічі билинних епізодів і відомостей - це одна й та сама особа з історичним Добринею, що був рідним дядьком, вихователем, керівником, реформатором та соратником Великого князя Володимира I. Ця тотожність відома в історичній науці з початку XIX ст., а з його середини – була загальновизнаною! Маловідоме, що Добриня - син князя Мала Древлянського, це важливе відкриття для всієї історії Київської Русі було зроблено ще в 1864 році, але потім з невідомих причин забуте і відновлено в правах лише в 1971 році дослідниками про древлянське походження князя Володимира I.

Дослідниками була також відзначена важлива роль Древлянської землі і Древлянського княжого роду в історії Київської Русі та східної Європи.

На Фестивалі фігура величного князя Добрині Древлянського постане на весь свій воістину богатирський зріст! Видатний син українського народу, який народився в місті Коростень (в давнину Іскоростень) -  столиці Древлянського князівства, головний герой Володимирового циклу билин, один з улюблених утілень давньоруського богатирства.

Патріотичні та героїчні традиції билинної епохи Київської Русі за часів князя Володимира та Добрині Никитича, ніколи не вмирали в народі, вони жили протягом цілих тисячоліть. Ці традиції глибоко співзвучні українському патріотизму, а інтерес до X ст. - ключовому періоду нашої історії - не згасає як в Україні, так і за кордоном.

Цілі і завдання:

  • Підтримка та розвиток реконструкторського історичного руху шляхом залучення інтересу широкої громадськості, як української, так і зарубіжної до історичної та культурної спадщини України та пов'язаних з нею народів.
  • Формування в суспільстві, особливо у молоді, активної життєвої позиції, патріотизму, сучасних і позитивних життєвих цінностей - здоровий спосіб життя, гармонійний розвиток особистості, прагнення до духовної та фізичної досконалості.
  • Залучення самобутніх авторів, виконавців, колективів в області сценічного мистецтва, етнічної фольклорної та сучасної музики.
  • Залучення людей до національної історії, культури через різні її складові: музику, слово, сценічне мистецтво, традиційні ремесла.
  • Збереження і розвиток народних традицій.
  • Створення альтернативних варіантів активного дозвілля і відпочинку в сучасних умовах.
  • Сприяння розвитку туризму шляхом залучення на Фестиваль учасників і відвідувачів як з України, так і інших країн світу.

Контакти організаторів вказані під мапою в шапці події.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення