Прибуття, детектив у кінотеатрі ім. І.Франка

Прибуття, детектив у кінотеатрі ім. І.Франка

Рік: 2016
Країна: США
Режисери: Деніс Вільнев
Студія: Paramount Pictures,

FilmNation Entertainment,

Lava Bear Films
Жанр: детективдрамафантастика
Бюджет: 50 млн. дол. США
Прем’єра (в Україні): 10.11.2016
Прем’єра (у світі): 01.09.2016
Тривалість: 116 хв

В ролях: 
 

·         Емі Адамс

·         Джеремі Реннер

·         Форест Уітекер

·         Майкл Сталберг

·         Марк О’Брайен

·         Ци Ма

·         Ебігейл Пневскі

·         Джейдін Мелоун

·         Наталі Тібо

 

По всьому світу приземляються інопланетні кораблі. Армійські чини знаходять лінгвістка Луїзу Бенкс, яка повинна зрозуміти, що несе за собою візит прибульців – мир або війну. Головна героїня поступово вчиться спілкуватися з інопланетянами і разом з цим відчуває дивні спогади, завдяки чому дізнається таємницю, з якою пов'язано прибуття прибульців. Від дій Луїзи і фізика Яна Доннелі залежить те, що буде з нашою планетою.

Фільм знятий за мотивами книги Теда Чана "Історія твого життя". У деяких країнах стрічка вийде під назвою "Перший контакт".

Режисером цієї картини став лауреат "Оскара" канадець Дені Вільньов. Престижну нагороду він міг отримати в 2011 році за "Кращий фільм іноземною мовою" – стрічку "Пожежі". З інших відомих робіт режисера варто згадати "Полонянки" 2013 роки з Х'ю Джекманом і Джейком Джилленхолом, а також "Вбивця" 2015 року з Емілі Блант в головній ролі.

Лінгвістку Луїзу Бенкс зіграла Емі Адамс – дворазовий володар "Золотого глобуса" в номінації "Краща жіноча роль (комедія або мюзикл)" (в 2014 ("Афера по-американськи") і 2015 ("Великі очі") роках). На екрані пару їй склав партнер за знімальним майданчиком стрічки "Афера по-американськи", дворазовий номінант "Оскару" Джеремі Реннер. Першу золоту статуетку актор міг отримати в 2010 році ("Краща чоловіча роль" в стрічці "Повелитель бурі"), а другу – через рік ("Краща чоловіча роль другого плану" в "Місто злодіїв").

Прем'єра фільму відбулася 1 вересня 2016 року на Венеціанському кінофестивалі, де був номінований на головну нагороду – "Золотого лева".

На престижному сайті кінокритиків https://www.rottentomatoes.com на цей момент не залишено жодного негативного відгуку, зате є 54 позитивних. Це означає, що всі кінокритики, які бачили цей фільм, його хвалять.

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення