Презентація роману братів Капронових «Паперові солдати»

Презентація роману братів Капронових «Паперові солдати»

Всі анонси від: Місцевий навколокультурний простір, Брати Капранови

Письменники та видавці Брати Капранови презентують новий історичний роман «Паперові солдати» у Житомирі!

У романі йдеться про долю художника Ніла Хасевича, який у молодому віці втратив ногу в залізничній катастрофі, але проміняв перспективу працювати в Америці на місце вчителя на Волині, а потім на боротьбу в лавах УПА.

«Довідавшись про Ніла Хасевича, ми зрозуміли, що він – справжній супергерой. Цей чоловік у тих умовах боровся проти наймогутнішої на той момент армії світу, таємної поліції, якою було МГБ. Ми не могли пройти повз такий сюжет. Хотілося зробити цікаву, сучасну, популярну книжку», - розповідають автори.


Також в «Паперових солдатах» зображено історію ще одного митця, ровесника Хасевича, який досягнув успіху в Америці. Це Володимир Титла, він же Білл Титла, головний художник студії Діснея, який намалював «Білосніжку», «Пінокіо», «Дамбо». Він народився в Нью-Йорку, а батьки його були з Тернопільської області.

Брати Капранови зазначають, що представили в романі дві різні біографії, два різних життєвих шляхи, аби показати, що у Хасевича був вибір, і те, що він загинув за Україну, було теж його свідомим вибором.

Під час презентації можна буде поспілкуватися з письменниками, придбати книги «Паперові солдати», «Справа Сивого», «Майдан. Таємні файли», «Мальована історія України», «Веселих свят», «Кобзар 2000», «Щоденник моєї секретарки», «Історія нашої Церкви».

Коли: 25 жовтня, 18:30
Де: Місцевий Навколокультурний Простір (пр. Скорульського, 5)
Вхід вільний!

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення