Театр поетичної пісні «La Chanson» в Житомирі

Театр поетичної пісні «La Chanson» в Житомирі

Всі анонси від: Дім культури

«Театр «La Chanson» не має ані найменшого відношення до радіоканалу «Шансон». Проте, на відміну від цього радіоканалу, він безпосередньо має відношення до справжньої пісенної культури – тонкому, глибокому підходу як до вірша, так і до його звучання… Театр «La Chanson», безумовно, має успіх у публіки. Але, на мій погляд, співає він Богу»

Ігор Жук (м.Київ), поет, сценарист, автор та виконавець пісень.

Історія колективу: театр поетичної пісні «La Chanson» виник в стінах сумського мистецького центру «Собор» у жовтні 1998 р. Основою колективу стала група молодих музикантів, авторів та виконавців. Назва театру пов’язана з явищем французського шансону, творчістю видатних шансоньє Жака Бреля, Жоржа Брассанса, Едіт Піаф, Шарля Азнавура та ін., що підняли мистецтво пісні на досі недосяжну поетичну висоту. Пріоритет високого поетичного слова – головний принцип для артистів театру, які визначають свій жанр, як поетична пісня, або співана поезія.

В театрі поетичної пісні «La Chanson» народилися спектаклі та музично-поетичні композиції на вірші М. Волошина, Б. Окуджави, М. Цвєтаєвой, Б. Чичибабіна, програми, які присвячені А. де Сент-Екзюпері, О. Вертинському, а також шансону, як пісенному жанру. 

Особливе місце в репертуарі займає щорічна благодійна програма «Різдвяна зірка». Нове звучання у виконанні артистів театру отримали пісні сучасних українських авторів І. Жука, В. Завгороднього, В. Васильєва, В. Марченко та ін. 

За роки існування театру були зіграні десятки спектаклів, тематичних програм, відбулися сотні концертів не тільки в Україні, а і в Ізраїлі, Чехії, Польщі, Німеччині та Росії.

Нині до складу театру входять чотири артиста, кожен з яких є багатократним лауреатом фестивалів авторської пісні як автор-виконавець:

Віктор Сироватський – гітара, вокал;

Оксана Скоробагатська – гітара, клавішні, вокал;

Яна Шифріна – флейта, сопілка, гітара, вокал;

Сергій Городничий – гітара, вокал.

* Художній керівник – Віктор Сироватський

Вартість квитка - 100 грн;

Місце зустрічі: Дім української культури;

Телефон для зв'язку вказаний під мапою в шапці події.

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення