The Trosman Memorial

Запрошуємо шахістів та жителів міста стати учасниками і глядачами спортивної події всеукраїнського масштабу – турніру з класичних шахів «Меморіал М.М. Тросмана», етапу Кубку «Шахові легенди України», що відбудеться 5-10 квітня 2017 року.

У турнірі братимуть участь близько 100 дорослих шахістів та дітей віком від 8 до 14 років зі всієї України. Турнір триватиме 6 днів у м. Житомирі.

Відкриватимуть турнір Йосиф Дорфман(міжнародний гросмейстер, капітан збірної шахістів Франції (1990-1992), тренер Гарі Каспарова, А. Белявського та Е. Бакро) та Олександр Хузман(відомий тренер, міжнародний гросмейстер, який з 1996 по 2006 роки виступав у складі збірної Ізраїлю на п’яти шахових Олімпіадах, протягом багатьох років він є головним секундантом найсильнішого ізраїльського гросмейстера Бориса Гельфанда). Почесний гість турніру та учасник турніру – житомирський гросмейстер, Чемпіон України 1995 року, Сергій Кривошия.

Для гостей міста та учасників Меморіалу М.М. Тросмана 05.04.2017 Йосиф Дорфман прочитає лекцію з 10.30 до 12.00, а Олександр Хузман дасть сеанс одночасної гри з 12.00 до 14.00 для п’ятнадцяти учасників турніру «Б», які першими зареєструються на турнір з аналізом найкращої партії.

Всі юні учасники турніру «Б» отримають пам’ятні значки та блокноти, а 30 учасників турніру «А», які першими зареєструються на турнір, отримають в подарунок книгу М.М. Тросмана «Записки шахового тренера».

Михайло Мануїлович Тросман є засновником житомирської шахової школи. Завдяки йому за короткий проміжок часу Житомир став одним із провідних шахових

центрів. Серед учнів – гросмейстери Й. Дорфман, О. Хузман, C. Кривошия, міжнародні майстри Н. Гасюнас, Н. Титоренко, Ю. Бойдман, чемпіонки США серед жінок Ірина Круш та Еліна Гроберман.

Меморіал є соціально та культурно значущим, дозволить об’єднати шахістів зі всієї України, відкрити нові таланти, популяризувати спорт серед молоді та вшанувати пам’ять великого тренера з Житомирщини.

Більше інформації на сайтах: Федерації шахів Житомирської області http://zt-chess.in.ua/ Шахової школи «Гамбіт» (м. Київ) http://123chess.me/ сайті Кубку «Шахові легенди України» http://chess-legends.net/

Контактне лице Трохимишин Сергій 0978893435 [email protected]

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення