Тренінг семінар: "Методи піскової психотерапії"

Тренінг семінар: "Методи піскової психотерапії"

Програма підготовки за напрямком «Піскова терапія в практиці психологічної допомоги дітям та дорослим».
Кількість навчальних годин: 60.

Тривалість навчання: 9 місяців.

Мета: познайомити з особливостями використання методу у роботі з дітьми та дорослими, сформувати необхідні вміння та навички роботи методом піскової психотерапії. Сформувати базові навички аналізу піскових картин.
Цільова аудиторія: психологи, арт-терапевти, психотерапевти, соціальні працівники, соціальні педагоги, вихователі, студенти медичних та гуманітарних спеціальностей, батьки.
У результаті участі у семінарах-тренінгах за даним напрямком :
• отримаєте знання про основні поняття піскової психотерапії та специфіку її застосування у роботі з дітьми та дорослими в рамках психоконсультативної допомоги;
• оволодієте уміннями та навичками використання методів піскової терапії для діагностичних та корекційних цілей з опорою на аналіз піскового мотиву та процес створення мотиву;
• отримаєте інформацію про специфіку ведення сесії та її терапевтичні можливості, навчитеся підбирати техніки для конкретної ситуації клієнта;
У програмі семінарів-тренінгів «Піскова терапія в практиці психологічної допомоги дітям та дорослим» презентовані модулі:
Sand-play (гра з піском) - історія методу та особливості використання у терапевтичній психологічній практиці. Основні напрямки використання.
Символізм та метафоричність піскових картин. Робота з архетипами. Піскові пейзажі – етапи роботи з пісковими світами. Енергоінформаційний простір.
Психотерапевичний простір. Діагностика особистісних проблем клієнта. Робота з конфліктами. Етапи сеансу піскової терапії.Психотерапевтичні стратегії психологічного консультування дорослих методами піскової психотерапії .
Особливості застосування методу піскової психотерапії у роботі з дітьми та підлітками.
Консультування та корекція батьківсько-дитячих взаємин методами піскової психотерапії. Сімейна піскова психотерапія.
Психотерапевтичні можливості роботи з піском при невротичних та психосоматичних розладах у дітей та дорослих.
Пісковатерапія в роботі із складними екзистенційними та життєвими ситуаціями клієнтів та при кризових станах .
Активізація внутрішніх ресурсів людини через гру з піском. Пошук форм особистісної реалізації. Робота з мокрим піском. Ландшафти. Піскові мандали.
Інтегративна піскова психотерапія – систематизація прийомів та технік. Арт-терапія. Казки на піску. Ігротерапія.

Координатор: Наталія, тел..0972340367, 0953578934.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення