Ціна правди

 Валлійського журналіста Гарета Джонса завжди тягнуло до найнебезпечніших людей на цій планеті.

Він уже брав інтерв'ю в самого Гітлера, і ось зараз, у 30-і роки ХХ століття мріє про інтерв'ю з Йосипом Сталіним. Для цього хлопець прилетів до Москви та готовий усіма різними способами домогтися цієї події. Пробувши якийсь час у СРСР, Гарет познайомився з ще однією журналісткою на ім'я Ада Брукс.

Вона-то йому й відкрила очі на той світ, який вважається радянською утопією – постійні репресії, убивства, цензура та Голодомор. Тоді Гарет іде на найнебезпечніший крок у своєму житті – він пише статтю про трагедію українського народу, яка викриває сталінський режим.

Радянські спецслужби шукають спосіб, щоб журналіст замовк, а молодий письменник Джордж Оруелл узяв цю інформацію в основу свого роману "Колгосп тварин".


Фільм заснований на реальних подіях.

Режисером картини стала Агнешка Холланд, яка відома за стрічками "Таємничий сад" (1993), "Повне затемнення" (1995), "Як Бетховен" (2006).

У фільмі зіграли: Джеймс Нортон (серіали "Війна та мир", "Щаслива долина", "Гранчестер"), Ванесса Кірбі ("Бойфренд із майбутнього" (2013), "Місія нездійсненна: Наслідки" (2018), "Форсаж: Хоббс і Шоу" (2019)), Пітер Сарсгаард ("Хлопці не плачуть" (1999), "К-19" (2002), "Виховання почуттів" (2008)).

Перший показ картини трапився 10 лютого 2019 року на Берлінському кінофестивалі, Німеччина.


Рейтинг:6.70

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення