Вистава «Мина Мазайло»

Вистава «Мина Мазайло»

Всі анонси від: Обласний драмтеатр

23 вересня 2019 року в Житомирському Драматичному театрі імені Івана Кочерги відбудеться сатирична комедійна вистава легендарного українського поета і драматурга Івана Гуровича Куліша під назвою "Мина Мазайло".

Микола Куліш - український драматург, представник Розстріляного Відродження. Свої враження від дитинства загалом Микола Куліш лаконічно узагальнив у відомій автобіографії, написаній 1921 року російською мовою.

З 9 років навчався у церковно-парафіальній школі, де виявився здібним учнем. Чаплинські інтелігенти (особливо енергійний шкільний вчитель Володимир Пилипович Губенко, який довго переконував батьків Миколи Куліша, що їхній син дуже здібний) вирішили допомогти обдарованому хлопцеві і зібрали кошти — близько 100 карбованців — щоб він міг продовжувати освіту.


П'єса "Мина Мазайло" - за визначенням автора п'єса є сатиричною комедією, але у творі має місце трагічність становлення української мови й зацькованого народу, тому — трагікомедія. Тема твору — «Міщанство і українізація». Ідея твору полягає у тому, що засобами гротеску і разючої сатири автор викриває суспільні явища примусової українізації наприкінці 20-х років XX ст., висміює носіїв українського та російського шовінізмів. Водночас, побіжно висміюється і мрійництво, відірваність від життя та невміння робити правильний вибір українських націоналістів.

На сцені Житомирського Драмтеатру для вас будуть виступати такі відомі українські актори театру та кіно як:
Сергій Пономаренко, 
Петро Мага,
Христина Сала,
Микола Данилюк,
Оксана Богдан,
Катерина Сари-Юрьєва,
Юлія Бестоланова,
Тетяна Негрій.


Тож приходьте в Житомирський Драматичний театр імені Івана Кочерги!
Початок о 19:00.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення