Виставка "Обійми війни"

Виставка "Обійми війни"

Останнє смс-повідомлення чи казка для донечок, останній лист і останнє фото, вірш, який не встигли дописати, улюблені парфуми. Останній бронежилет і каска. Те, що любили і чим захоплювалися, чому присвятили своє життя. 

Документи, світлини, особисті речі, нагороди загиблих у зоні АТО на Сході країни військовослужбовців, добровольців та міліціонерів представили під час виставки у Житомирі 2 вересня. 

Цей захід у рамках відзначення Дня міста зібрав сотні відвідувачів, серед яких рідні загиблих. Саме вони передали експонати для експозиції, яку оформили співробітники Житомирського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді. 

Фотографії з дитинства, шкільні похвальні грамоти, нагороди з спортивних змагань, улюблені цукерки, іграшки і чашки, книги з молитвами, військові відзнаки, спогади бойових побратимів і публікації у ЗМІ, прапори, військова символіка й атрибутика та багато іншого розповідають про те, ким були ці 39 героїв. 

Хтось був кадровим офіцером, люблячим батьком, сміливим командиром і міг збудувати гарну військову кар’єру. Хтось понад усе любив свою країну і за покликом серця добровольцем відправився її захищати. Для когось усе лише починалося. Хтось будував плани на майбутнє, був опорою для батьків. Їхні життя протягом 2014-2016 років забрала війна.

На стіні 39 фотографій загиблих учасників АТО, але за період бойових дій на Сході Житомирщина втратила більше 200 своїх захисників. 

Оглянути цю експозицію житомиряни та гості міста зможуть до 20 вересня у приміщенні колишнього ресторану "Смоленськ". Заплановано, що з екскурсіями тут побувають школярі і студенти місцевих навчальних закладів.

Усім розповідатимуть про життя і подвиги сучасних героїв-земляків.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення