Волинський державний академічний український народний хор

Волинський державний академічний український народний хор

Всі анонси від: Житомирська філармонія

Державний академічний Волинський народний хор був створений у Луцьку на базі Волинської обласної філармонії в 1978 році. Одним з організаторів та першим художнім керівником колективу був композитор, народний артист України - Анатолій Пашкевич. З 1989 року і по сьогоднішній день головним диригентом, а з 1993 року і художнім керівником колективу є заслужений діяч мистецтв України Олександр Олександрович Стадник. На сьогодні в складі Волинського народного хору входить 36 артистів хору, 25 артистів балетної групи та 15 оркестрантів з середньою спеціальною та вищою освітою, серед яких 5 заслужених артистів України. У 2002 році за видатні досягнення у розвитку українського музичного мистецтва Волинському народному хору було надано статус академічного.

За роки свого існування Волинським народним хором було проведено більше 3000 концертів як в на території нашої держави, так і за її межами. Зокрема, гастролі відбувалися в Нідерландах,  Німеччині, Греції, Естонії тощо. З великим успіхом проходили концерти Волинського народного хору в найкращих концертних залах Канади та США. 

В нашому місті Новорічний концерт хору відбудеться 26 грудня. Квитки ви можете придбати в касах філармонії або в касі на Михайлівській. До зустрічі!

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення