Волинський народний хор "Вперед, соколи"

Волинський народний хор "Вперед, соколи"

Всі анонси від: Житомирська обласна філармонія ім. С. Ріхтера

3 листопада о 18:30 Волинський народний хор з програмою «Вперед, соколи!» у Житомирі!

На сцені Житомирської обласної філармонії ім. С. Ріхтера виступить відомий український Волинський хор з войовничою програмою «Вперед, соколи!».

Свій творчий шлях Волинський хор розпочав у 1978 р. З того часу творчим колективом було здійснено тисячі концертів по всьому світу, отримано безліч нагород та відзнак.

Нова програма хору «Вперед, соколи!» була створена після 24 лютого, а з травня колектив почав активно гастролювати. У програму концерту увійшли давні пісні (зокрема, повстанські та стрілецькі), але завдяки творчому підходу кожна пісня звучить по сучасному.
Родзинкою вечора стане пісня на слова Івана Багряного «Вперед, соколи!», яка за словами художнього керівника хору Олександра Стадніка, є гімном не тільки їх концерту, а української Перемоги.

Державний академічний Волинський народний хор — це молодість і краса українського народного мистецтва та високопрофесійна майстерність виконання. Це заповнені концертні зали, та щирі оплески, це успіх як в Україні, так і в багатьох країнах світу.

Державний академічний Волинський народний хор був створений у місті Луцьку при Волинській обласній філармонії в 1978 році. Одним з організаторів та першим художнім керівником колективу був композитор, народний артист України Анатолій Пашкевич.

З 1989 по 1993 роки колектив працював під керівництвом відомого балетмейстера, заслуженого артиста України А. Й. Іванова. З 1989 року і по сьогоднішній день головним диригентом, а з 1993 року і художнім керівником Волинського народного хору є заслужений діяч мистецтв України Олександр Олександрович Стадник.

Балетмейстер колективу — заслужений артист України Валерій Смирнов, хормейстер — Володимир Єфіменко, керівник оркестру — заслужений артист України Ростислав П’ятачук. В складі Волинського народного хору 36 артистів хору, 25 артистів балетної групи та 15 оркестрантів з середньою спеціальною та вищою освітою, серед яких 5 заслужених артистів України. У 2002 році за видатні досягнення у розвитку українського музичного мистецтва Волинському народному хору було надано статус академічного.

За роки свого існування Волинським народним хором було проведено більше 3000 концертів як в Україні, так і за її межами. З 1978 по 1991 рік гастролі колективу відбулися в Росії, Казахстані, Узбекистані, Грузії, Естонії, Латвії, Литві, Азербайджані. З 1991 року постійними стали концерти Волинського народного хору за кордоном. Так, зокрема, гастролі відбувалися в Нідерландах (1992 р.), Греції (1993 р.), Німеччині (1994 р.), Естонії (1996 р.), Австрії (1997 р.), Італії (1998 р.), Білорусі (2001 р.), Литві (2003 р.), майже у всіх найбільших містах Польщі (1995-2009 рр.)

З великим успіхом пройшли концерти Волинського народного хору в найкращих концертних залах Канади та США в 1999 та 2006 роках. Артистам аплодували жителі Торонто, Оттави, Монреаля, Баффало, Кінгстона, Детройта, Чикаго та інших міст Північної Америки. Волинський народний хор є також частим гостем столиці України як під час участі в мистецьких акціях, так і з сольними концертами в Національному Палаці культури «Україна», останній з яких відбувся у травні 2009 року.

Тож приходьте 29 жовтня в театрі! Початок о 18:00.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення